MENÜ
2024. július 16.
Valter
SPIRIT Diagnosztika Szekszárdon

SPIRIT Diagnosztika Szekszárdon

Spirit Diagnosztika

Átadták a térség legkorszerűbb magándiagnosztikai központját.

Rövidebb várakozási idő és a legkorszerűbb orvosdiagnosztikai berendezések. A Szekszárdon működő magánegészségügyi intézmény, a SPIRIT Egészségcentrum új létesítménnyel bővült az elmúlt időszakban. A korábban is magas színvonalú ellátást végző MR-diagnosztika mellett egy komplett diagnosztikai centrumot alakítottak ki, a legkorszerűbb gépekkel és világszínvonalú technológia alkalmazásával, valamint egy új épületrész kialakításával. A nagyszabású beruházás részleteiről és a gyógyító munkában betöltött jelentőségéről dr. Streicher Mátyás ortopéd főorvossal, a SPIRIT Diagnosztika tulajdonosával beszélgettünk, aki először a múltat idézte fel.

–Tizenhárom éve, 2011. július 1-jén kezdtük el itt a munkát szájsebész társammal, dr. Tóth Nándorral közösen, társszakmák bevonásával felépítettük és elindítottuk a SPIRIT Egészégcentrumot – mondta, hozzátéve: – A filozófiánk az volt, hogy a betegek családostul jöhessenek ide, és találjanak gyógyító megoldást panaszaikra, modern és barátságos környezetben, a legkevesebb várakozással. Majd 9 évvel ezelőtt került beszerzésre egy MR-készülék, és az alagsorban kialakítottunk egy diagnosztikai rendelőt az MR-vizsgálatok számára.

Új vizsgálati helyek, SPIRIT-arculat

A régióban egyedülálló diagnosztikai szolgáltatást kínált a SPIRIT MR, amit a betegek igényére alapozva –az állami egészségügy kiegészítésére – hoztak létre. Streicher doktor megerősítette, hogy a szemlélet azóta sem változott, ennek köszönhető az a nagyszabású fejlesztési projekt, amellyel jelentősen kibővült a diagnosztikai vizsgálatok köre. Az új vizsgálati helyek és szakrendelők elhelyezésére kialakításra került egy 250 négyzetméter alapterületű épületszárny az alagsorban, megjelenésében, külső kivitelezésében harmonikusan illeszkedve a megszokott SPIRIT arculathoz. Elegáns, modern és kényelmes a betegek és az itt dolgozók számára. A diagnosztika és az MR egy bejárattal rendelkezik, így ugyanott érhető el a SPIRIT Diagnosztika valamennyi rendelése: a most beszerzett röntgen, az új ultrahang és szívultrahang berendezések valamint egy korszerűen felszerelt labor.

Újdonság a digitális röntgen

Az egyik legfontosabb újdonság a digitális röntgen, amely egyedülálló a térségben, legközelebb Pécsett működik hasonló. Nagy előnye, hogy a röntgenberendezés határozza meg az adott vizsgálathoz szükséges, optimális sugárdózist, így a beteget nem éri felesleges sugárterhelés. Az eszköz alkalmas funkcionális felvételekre is, mi több, az úgynevezett „Smart Stitching” funkció segítségével, képes több testtáji régióról készült felvétel digitális összefűzésére. Ezzel lehetségessé válik akár a teljes gerincet, akár teljes végtagot ábrázoló képalkotás. A röntgenvizsgálat elkészítéséhez nem kell szakorvosi beutaló, elég egy háziorvosi ajánlás.

Ultrahang, kardiológia, labordiagnosztika

A hasi ultrahang-, valamint a kardiológiai vizsgálatok szintén csaknem várakozásmentesen, minden nap elérhetők, ez nagyban segíti a diagnózis felállítását és a megfelelő terápiát. A Corden országos labordiagnosztikai céggel kooperációban működik az új labor, ahol gyorsan elvégeztethető a vérvétel, valamint intolerancia-vizsgálatra is lehetőség van.
A modernizálási program részeként nyár végén állítják üzembe az új nyitott MR-t, ami a jelenleginél is modernebb készülék lesz. A gyártó fejlesztésében megjelenő mesterséges intelligenciának köszönhetően jelentősen lerövidül a vizsgálati idő, a képfelbontás a nagyobb térerő következtében ugyanakkor megnövekszik.
Dr. Streicher Mátyás a továbbiakban elmondta, hogy az MR-diagnosztikai készülék kiegészítését tervezi, fontolgatja egy emlőtekercs megvételét, ami az implantátumok minőségének ellenőrzését segíti, így az érintett nőknek nem kell távolra utazniuk egy vizsgálatért. De bőven vannak további fejlesztési célok, például nagyon szeretné, ha dexavizsgálatot (csontsűrűség-mérést) végezhetnének helyben, továbbá egy ENG-készülék beszerzésével idegingerület-sebességmérés vizsgálata is a későbbi tervek között szerepel.
Beszélgetőtársunk él-hal a hivatásáért, ha nem a Da Vinci Magánklinikán operál, a rendelőjében vizsgál, vagy szakmai problémákat old meg, akkor az MR-diagnosztika ügyeit intézi a doktor. Számára több mint három évtizede nincs megállás, és ez egyben a SPIRIT küldetését is jelzi.

SPIRIT Diagnosztika Szekszárd, Ybl M. u. 3. (Bejárat az Ybl ltp. felől)
Bejelentkezés: H-P-ig 8.00-16.00-ig Tel.: 06-74/200-200, e-mail: info@spirtdiagnosztika.hu