MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Sokkal olcsóbbak lehetnek a koronatesztek?

Sokkal olcsóbbak lehetnek a koronatesztek?

444.hu • fotó: ec.europa.eu

„Bárki tesztelhet, csak a hasznot nem a koronavírus elleni teszteken kell megkeresni.”

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a pénteki kormányinfón a hatósági áras koronatesztről elmondta, hogy ezeknél olyan árat kell meghatározni, amin még beszerezhető, de nincs 3-4-5-szörös nyereség rajta. Gulyás szerint az üzleti érdeknek háttérbe kell szorulnia. „Bárki tesztelhet, csak a hasznot nem a koronavírus elleni teszteken kell megkeresni” - jegyezte meg Gulyás.

Szerinte olyan különbségek voltak, amik piacgazdasági körülmények között előállhatnak, de amikor a tesztelés az egészségügyi védekezést érinti, akkor a kormánynak közbe kell lépnie. Abban biztos, hogy 6-8 ezer forintnál alacsonyabb lesz a tesztek ára.

Később hozzátette, hogy gondolkodnak a maszkviselés szigorításán, és Gulyás egyetért a főpolgármester törekvéseivel. Karácsony Gergely csütörtökön jelentette be, hogy rendkívüli közgyűlést tart hétfőn délután, amin járványügyi intézkedésekről dönthet a testület. A napirendi pontok között szerepel majd a maszkviselés szigorítása, például a moziban és a színházakban, és a maszkviselési kötelezettség megszegőinek szigorúbb szankcionálása.