MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Sergio Ramos 18 év után tért vissza Sevillába

Sergio Ramos 18 év után tért vissza Sevillába

player.hu/Rétsági Oszkár

„Izgatott vagyok, ez egy különleges nap, hisz hazatérek!"

Bevalljuk, nem hittük, hogy eljön a nap, amikor Sergio Ramosról olyan hír érkezik, ami egy kis fényt és hitet ad az olajpénztől beárnyékolt futballvilágba.

A Real Madrid és a spanyol válogatott legendás védője igazán példamutató lépést tett karrierjében: 18 év után visszaigazolt Sevillába.
Ramos hétévesen csatlakozott a Sevilla akadémiájához, és most, harminc évvel később mindenáron vissza akart térni. Pedig Törökországból és természetesen a szaúdi ligából is voltak zsíros ajánlatai, az al-Ittihad 20 millió eurót ajánlott évente, mégsem volt kérdés, hogy nála a Sevilla a favorit. És egymillióért alá is írt.

„Izgatott vagyok, ez egy különleges nap, hisz hazatérek! Néhány hónapja már csak erre várok, nagyon örülök, hogy végre csatlakozhatok a kerethez. Szerettem volna hazatérni, más célpont szóba sem jöhetett, hiszen adósságom van édesapám, nagyapám, a Sevilla és Antonio Puerta felé is. Sok mindent jelent nekem ez a klub, itt az ideje visszatérni.”

Sergio Ramos a futball egyik legellenszenvesebb alakja volt az elmúlt évtizedekben, és ezt most ő is alátámasztotta azzal, hogy rögtön egy bocsánatkéréssel nyitott Sevillában:

Azt hiszem, követtem el hibákat, és szeretném megragadni az alkalmat, hogy bocsánatot kérjek minden Sevilla-játékostól vagy szurkolótól, aki sértve érezte magát a múltbeli gesztusaim vagy tetteim miatt.

Az Európa-liga címvédő Sevillára ráfér az erősítés, a 2023–2024-es idényben eddig mindhárom meccsét elbukta.