MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Serena Williams nem viheti a kislányát, ezért kihagyja a tokiói olimpiát

Serena Williams nem viheti a kislányát, ezért kihagyja a tokiói olimpiát

telex.hu • fotó: index.hu

Nem indul a tokiói olimpián Serena Williams, az amerikaiak 23-szoros Grand Slam-bajnok teniszsztárja.

Vágólapra másolva„Nem vagyok rajta a nevezési listán, legalábbis nem tudok róla. Ha igen, akkor le kell venni engem róla” – jelentette ki egy vasárnapi sajtótájékoztatón a 39 éves klasszis. Nemrég azt kifogásolta, hogy a szigorú járványügyi szabályozás miatt nem vihetné magával Japánba hároméves kislányát, akitől még egyetlen napot sem töltött külön.

Serena Williams a 2012-es londoni játékokon egyesben, míg 2000-ben, 2008-ban és 2012-ben nővérével, Venusszal párosban szerzett aranyérmet.

A sportág történetében ő az egyedüli, aki egyesben és párosban is véghezvitte az „arany Slamet”, azaz a négy nagy torna mellett olimpiát is nyert.

Korábban a férfi mezőnyből a 20-szoros GS-bajnok Rafael Nadal, a spanyol Roberto Bautista Agut, a US Open-címvédő osztrák Dominic Thiem és a kanadai Denis Shapovalov jelezte, hogy nem vesz részt az idénre halasztott olimpián.

Japánban elég szkeptikusak az olimpiával kapcsolatban, sokan félnek, hogy a járvány újabb hulláma indulhat el az országba érkező nagy számú külföldi miatt. Ettől azért is tartanak, mert a japán népesség átoltottsága elég alacsony. Az már hónapokkal ezelőtt eldőlt, hogy külföldi nézők nem lehetnek jelen a játékokon, de múlt héten a lakosság tiltakozása és az orvosok ajánlása ellenére úgy döntöttek, hogy japán nézők korlátozott számban ott lehetnek a versenyeken.

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a pandémia miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor.