MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Segítség a színtévesztőknek, gyengénlátóknak

Segítség a színtévesztőknek, gyengénlátóknak

Matók Optika

Újabb műszaki fejlesztés a Matók Optikában!

A Matók Optika mindig élenjárt az új és újabb technika bevezetésében. A folyamatos műszaki fejlesztés során a világon megtalálható legkorszerűbb technológiával alakította ki a Szekszárd központjában lévő szemvizsgáló és a műhely gépparkját, ami a térségben egyedülálló. Itt hosszú távon gondolkodnak, céljuk a legjobb minőség elérhető áron.

Tolna megye székhelyén a világ egyik legkorszerűbb szemüveglencse-megmunkáló gépsorát tudták munkába állítani a pályázati programnak köszönhetően. Századmilliméter pontosságot lehetővé tevő csúcstechnológiát alkalmaznak, a technológiai fejlesztés része a NIDEK 3D digitális szemüveglencse megmunkáló gépsor.

Egyszerű, pontos, programozható

A jelenleg kapható legprecízebb digitális, számítógép-vezérelt 3 dimenziós csiszoló és fúrógép, a modern technika segítségével, tökéletes, a kerethez illeszkedő szemüveglencsét készít.

A legújabb típus váltja fel az eddig is korszerűnek számító szemvizsgáló komputert

Minden vizsgálat a legmodernebb gépekkel történik. A Matók Optikában a világon jelenleg egyik legkorszerűbbnek számító, Zeiss gyártmányú, i.Profiler „hullámfront technológiás” szemvizsgáló műszere található. Tolna megyében kizárólag a Matók Optikában használnak ilyen technikát a szemvizsgálatok során.

Ez egy sík hullámfrontot bocsát a szembe, a visszaverődött hullámfront a szem hibáitól függően deformálódik, ezt a jelet elemzi a gép, és jeleníti meg táblázat és 3 dimenziós ábra formájában is. A „hullámfront-technológiás” vizsgálat korszakváltást jelent a szemvizsgálatok terén.
A pontos mérést lehetővé tevő csúcstechnológia ára többszöröse a hagyományos szemvizsgáló készülékeknek, nem csak dioptriát mér egy ponton, hanem a hullámfront segítségével, a pupilla teljes nyílásában több ezer ponton határozza meg a szem hibás leképezését. A vizsgálat és a gépi mérés adatai alapján lehetővé válik az eddig elképzelhetetlen egy század dioptria pontosságú szemüveglencsék gyártása.

Megoldás színvakságra és színlátási hibákra

Az emberiség körülbelül 4 százaléka különböző mértékben összecseréli a színeket. A színvakságnak és a színlátási hibáknak jelenleg nincs kezelési módjuk. Speciális szemüveggel azonban módosíthatóak a színkontrasztok. A Matók Optikában mostantól elvégezhető a színlátás vizsgálata, és megrendelhető a betegséget korrigáló szemüveg.

Ishihara teszt

Digitális olvasógép gyengén látóknak

A mobiltelefonhoz hasonló készülék nagy segítség a csökkentlátóknak. Könnyen kezelhető, TV-re is kivetíthető. Használat közben a nagyítás mértéke és a szín módok könnyen változtathatók. Az okos szerkezettel pillanatfelvétel készíthető, vagy a memóriában elmenthető a kívánt tartalom

Pontosabb szemnyomás-ellenőrzés az új készülékkel!

A glaukoma (zöldhályog) a felnőtt népesség igen nagy részét veszélyezteti. Alattomos, veszélyes szembetegség, legtöbbször, minden fájdalom nélkül kezdődik. A megnövekedett szemnyomástól elhalnak a szemfenéken a látóidegek, és észrevétlenül, először a periférián, majd a látáscentrumban megszűnik a látás. A Matók Optikában a szemnyomás ellenőrzése teljesen fájdalommentesen, a szem érintése nélkül, a másodperc tört része alatt történik. Az erre szolgáló készülék, a Non Contact Tonométer, sűrített levegővel működik. Negyven év felett mindenkinek ajánlott a szemnyomás-ellenőrzés.

Egészséges szemfenék

Szemfenék vizsgálat Fundus kamerával

Itt mindenki látja a saját szeme belsejét! Magyarországon az optikaüzletek többségében még ritkaságnak számít az a speciális orvostechnikai eszköz, ami a Matók Optikában már megtalálható. Ez a digitális fundus kamera, vagyis szemfenék-fényképező berendezés, melynek segítségével felderíthetők és megelőzhetőek a cukorbetegség, magas vérnyomás, a macula degeneráció (szemfenék-elfajulás) látást érintő szövődményei. A speciális technológia előnye, hogy az arra alkalmas szemek esetén, a szemfenék-vizsgálat, pupillatágítás nélkül gyorsan, érintés- és fájdalommentesen végezhető el.

Polarizációs térlátás-vizsgálat

Gyakori fejfájás, migrén, front- és fényérzékenység esetén gyakran nem csak az éleslátást kell korrigálni. A problémát a két szem összehangolt mozgását biztosító rendszer hibája okozza. Ez a látásprobléma a rejtett kancsalság vagy heterofória. A rendellenességet ún. Polateszt vizsgálattal lehet kideríteni. Ekkor a két szem elé különleges polarizált szűrő kerül, ezáltal a két szem más-más képet lát, így kimutatható a hibás működés.

Szemvédő vitaminok

A maculadegeneráció korunk veszélyes szembetegsége. A macula védőrendszere specifikus mikrotápanyagokkal megelőzhető, frissen tartható. A Matók Optika a német Aquapharm cég által szabadalmazott speciális szemvédő készítményt forgalmaz. Ez vízben oldódó, extra luteintartalmú ivóampulla, mely az idősödő szervezetben jobb hatásfokkal szívódik fel.

Válassza a minőséget, hogy lássa a különbséget!

A Matók Optika mindig fontosnak tartotta a technikai újdonságok alkalmazását. A pontos beállítást igénylő egyes speciális szemüveglencsék optikai középpont-helyzetét digitális centrálókészülékkel, tizedmilliméter pontossággal tudják beállítani a pupillához.
A megállapított recept alapján minden ismert szemüveglencse-gyártó lencséje megrendelhető. Az Essilolor, Leica, Zeiss, a Hoya teljes kínálata megtalálható az üzletben.
Mindehhez óriási keretválaszték áll rendelkezésre, a csúcsminőségű, allergiamentes, titánium modellekig bezárólag, gyermekek és felnőttek számára egyaránt. A kiválasztott és megrendelt szemüveg a helyszínen saját, jól felszerelt műhelyben, képzett szakember- és modern műhelyháttérrel készül.

Hagyomány, szakszerűség és hitelesség

A képzett szakembergárda garancia a vevőnek. Matók Lajos optometrista-látszerész mester több mint negyven év szakmai tapasztalattal lerakta az alapot és a fejlődés útjelzőit.

Fiával, a diplomás optometrista

Matók Ákossal, aki szintén látszerész mester, nagy hangsúlyt fektetnek a modernizációra. Minden nyereségüket fejlesztésre fordítják. Csalóka reklámok helyett szenvedélyesen követik, és megvalósítják a szakma legújabb vívmányait. A hosszú évek tapasztalata, a szakszerű kiszolgálás, a vevőcentrikus üzletvitel, a folyamatos továbbképzések, mind-mind a törzsvásárlók számának növelését célozza.

 

Matók Optika
7100 Szekszárd,
Széchenyi u. 28.
Telefon: 74/511-808

www.matokoptika.hu