MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Schumacher tudatánál van

Schumacher tudatánál van

vezess.hu

Egy kórházi forrás beszélt a jelenleg Párizsban kezelt Michael Schumacher állapotáról.

A 2013 végén síbalesetben súlyos agysérülést szenvedett Michael Schumacher állapotáról hazaszállítása, azaz öt teljes éve gyakorlatilag semmit sem árul el a család, a Forma-1-es legenda helyzetéről csak egy-egy szivárogtatás, bulvárhír vagy homályos baráti nyilatkozat alapján találgathat a nagyközönség.

Hétfőn felröppent, hogy az 50 éves exversenyzőt a párizsi Hopital Europeen Georges-Pompidou kórházba szállították, ahol kísérleti őssejtes kezelést kap.

A hír kapcsán az olasz la Repubblica megszólaltatott egy hasonló területen tevékenykedő milánói professzort, Angelo Vescovit, akit “néhány évvel ezelőtt” megkeresett a család.

“Érdeklődtek, hogy lehetne-e tenni valamit. Mi akkor egészen jó eredményekkel juttatunk olyan őssejteket egy kómában lévő kisfiú agyába, mint amilyeneket a szklerózis multiplexes betegeknél alkalmaztunk. De arról csak találgathatunk, hogy most mit csinálnak Párizsban.”

Az eredeti hírt bedobó Le Parisien kedden arról írt, hogy a kórházban volt ferraris főnöke, jó barátja, az FIA-elnök Jean Todt is meglátogatta Schumachert, sőt, a lap egy névtelenül nyilatkozó kórházi dolgozót is megszólaltatott.

“Igen, az én osztályomon van. Állíthatom, hogy tudatánál van” – mondta az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilótáról.