MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Sajtótalálgatások és a Manchester United részvény-árfolyama

Sajtótalálgatások és a Manchester United részvény-árfolyama

hvg.hu

Kilőttek a Manchester United részvényei, miután egy újság arról írt, hogy a katari emír lehet az új tulajdonos.

Annyira várják már a bejelentést a Manchester United tulajdonosváltásáról, hogy egy félreérthető újságcikk elég volt a részvények megrángatására.

13 százalékkal ugrott meg a Manchester United részvényeinek árfolyama a tőzsdén, miután a katari al-Watan arról írt, hogy a klub tulajdonosai elfogadhatják Dzsasszim bin Hamad al-Thani katari sejk felvásárlási ajánlatát. Később kiderült, hogy hivatalos bejelentésről még szó sincs.

Azt már hónapok óta lehet tudni, hogy a klubot most birtokló Glazer család eladná a tulajdonjogának legalább egy részét, de arról még csak találgatni lehet, hogy kinek az ajánlatát fogadják el. A legfőbb esélyesként a katari sejket vagy az Ineos tulajdonosát, Jim Ratcliffe-et emlegetik. Al-Thani a múlt héten tette meg az ötödik ajánlatát.

A pletykák szerint akár napokon belül is megtehetik a hivatalos bejelentést – ebben a helyzetben lőtte ki a részvények árát a katari lap cikke. Aztán az al-Watan már szabadkozni kezdett, és arról írt, hogy a cikk nem a hivatalos bejelentés kiszivárogtatása volt, hanem csak egy összegzés arról, hogyan találgatnak más sajtótermékek.