MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Rövid időre szülői kölcsön mentette meg az új sztárcsapatot

Rövid időre szülői kölcsön mentette meg az új sztárcsapatot

24.hu / fotó: vg.no

„A szüleimtől kapott kölcsön úgy működik, hogy addig nem fizetjük vissza, amíg nincs pozitív tőkénk. "

Bár csak a hét elején derült ki hivatalosan, hogy komoly anyagi gondokkal küzd a friss norvég bajnok Kolstad férfi kézilabdacsapata, ezért kénytelen csökkenteni a fizetéseket, Jostein Sivertsen vezérigazgató elárulta, már év végén kétmillió norvég korona (67 millió forint) kölcsönt vett fel a szüleitől, hogy javítson a klub pénzügyi helyzetén.

„Amikor karácsony előtt láttam, hogy a projekt anyagilag megterhelő, úgy döntöttem, hogy a szüleimtől kérek egy fedezett kölcsönt, hogy biztosítsam a likviditást, ne kerüljünk vörös zónába” – nyilatkozta Sivertsen a Vg.no portálnak.

A norvég szövetség követelményeket támaszt minden elit sorozatban pályára lépő klubbal szemben, többek között pozitív mérleggel kell rendelkezni. Amennyiben nem sikerül, akkor a csapatot piros zónába sorolják, és ha nem sikerül záros határidőn belül orvosolni a problémákat, pontokat vonhatnak le, vagy kizárhatják az élvonalból.

A szüleimtől kapott kölcsön úgy működik, hogy addig nem fizetjük vissza, amíg nincs pozitív tőkénk. Reméljük, hogy 2023 vége előtt ez meglesz, de a szüleim semmilyen extra igényt vagy elvárást nem támasztottak – tette hozzá.

A klub a 2021-es 14 millió norvég koronáról (468 millió forint) 2022-re 40 millióra (1,3 milliárd forint) növelte forgalmát, a következő idényre pedig már több mint 80 milliót (2,6 milliárd forint) terveztek.

A héten kiderült, hogy Kolstadnak nem sikerült megszereznie a következő évre tervezett szponzori bevételt, ezért a játékosokat arra kérték, hogy fogadják el az első évben 30, a következő évben pedig 20 százalékos fizetéscsökkentést.

A VG értesülései szerint az érintett játékosok többsége még nem nyilatkozott arról, hogy elfogadja-e ezt. A klub vezetése megerősítette, hogy a megállapodás szerinti fizetés elmulasztása szerződésszegésnek tekinthető.

Ez végső soron azt jelenti, hogy a szerződéseket fel lehet bontani, és a játékosok távozhatnak.