MENÜ
2024. május 3.
Tímea, Irma
Recept, amit a természetben válthatunk be

Recept, amit a természetben válthatunk be

roadster.hu

A bámulatos természeti látnivalók országában az orvosok már nemcsak gyógyszereket írhatnak fel.

Négy kanadai tartományban, Brit Kolumbiában, Ontarióban, Saskatchewanban és Manitobában a páciensek már receptre is kaphatnak nemzeti parkokba szóló bérletet egy új, PaRX névre keresztelt programnak köszönhetően, amelynek alapját a természetben töltött idő testi és lelki egészségre gyakorolt pozitív hatása adja.

Azok az egészségügyi szakemberek, akik regisztrálnak a programba, ingyenes éves parkbelépőt adhatnak a pácienseiknek, ami normál áron körülbelül hetvenkét kanadai dollárba (körülbelül tizennyolcezer forintba) kerül. Ezzel elsősorban azoknak szeretnének kedvezni, akik valamelyik nemzeti park közelében élnek, illetve azoknak, akik nehezen tudnák kifizetni a belépő teljes árát.

Ahhoz, hogy a természetjárás egészségügyi előnyeit élvezzük, hetente legalább két órát érdemes a szabadban töltenünk, alkalmanként legalább húsz percig.

A PaRx szerint ha heti néhány órát töltünk a természetben, tovább élhetünk, nő az energia-, viszont csökken a stresszszintünk, mérséklődhetnek a fájdalmaink, javul a szívünk egészsége, arról nem is beszélve, hogy a hangulatunk is pozitív lökést kap.