Tam_Bau
MENÜ
2024. május 1.
Munka ü., Fülöp, Jakab
Rasszista és gyűlölködő megjegyzés pecsételte meg az Adidas edzőcipők sorsát

Rasszista és gyűlölködő megjegyzés pecsételte meg az Adidas edzőcipők sorsát

index.hu

Több mint egymilliárd eurónyi cipő maradt az Adidas nyakán Kanye West miatt.

Tízezrek, százezrek járhatnak vissza a rezsiből, meglepetés jöhet az évközi elszámolásnál Tízezrek, százezrek járhatnak vissza a rezsiből, meglepetés jöhet az évközi elszámolásnál

Kanye West antiszemita megjegyzései miatt az Adidasnak 1,2 milliárd euró értékű eladatlan edzőcipője maradt. A vállalat szerint még mindig van esély arra, hogy eladja a Yeezy termékcsalád darabjait.

Az Adidas közölte, hogy továbbra sem sikerül eladnia a Kanye West által tervezett, Yeezy márkájú árucikkeket, így 1,2 milliárd euró értékű eladatlan edzőcipő maradt a cég nyakán – számolt be szerdán a The Telegraph.

A sportruházati márka figyelmeztetett, hogy ha nem sikerül eladni a Yeezy-készletet, az 500 millió euróval nyirbálná meg a cég üzleti nyereségét. Ez azt jelenti, hogy 30 év óta először lenne veszteséges a vállalat.

Az Adidas szerint mindössze 15-30 százalék esély van arra, hogy eladja a West által tervezett Yeezy márka darabjait.

A vállalat most azt javasolta, hogy a befektetők éves kifizetéseit részvényenként 70 centre (79 százalékkal) csökkentse, aminek következtében az Adidas részvényárfolyama szerdán 3 százalékkal is visszaesett.

Tavaly októberben bontották fel a szerződést

Amint arról beszámoltunk az Adidas tavaly októberben felbontotta a szponzori szerződést Kanye West Grammy-díjas amerikai rapperrel antiszemita kijelentései és más szélsőséges, gyűlölködő megnyilvánulásai miatt.

Ekkor közölték: a zenész kijelentései és cselekedetei elfogadhatatlanok, gyűlöletkeltők és veszélyesek, valamint sértik a cégnek a sokféleségről és a befogadásról, a kölcsönös tiszteletről és a korrektségről vallott nézeteit.

Korábban már a Twitter és az Instagram is felfüggesztette Kanye West profilját a zenész antiszemita megjegyzései miatt. Ügynöksége, a CCA is megszakított vele minden kapcsolatot, az MRC film- és tévéstúdió pedig lefújta tervezett dokumentumfilmjét az énekesről. Többek között a Balenciaga divatház is szakított az énekessel.

(Borítókép: Kanye West 2016. június 28-án. Fotó: Jonathan Leibson / Getty Images)

https://index.hu/gazdasag/2023/03/08/kanye-west-adidas-antiszemitizmus-edzocipo-yeezy-veszteseg-bukas/