Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Pech Tibor: „Egy garázsból indultunk

Pech Tibor: „Egy garázsból indultunk"

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

Tisztesség és emberség a kereskedelemben is.

– A vállalkozást 1996-ban alapítottam meg Tamásiban, barkács-, festék- és szerszám kereskedelemmel. Egy garázsboltból indultunk, mindent magunk csináltunk, feleségem és a család bevonásával- – mondja az 52 éves vállalkozó, majd így folytatja: – Egy álom vált valóra, amikor 2005-ben felépítettük és megnyitottuk az Ezermester Üzletházat. Ebben az üzletben két szinten folyt az értékesítés, immár alkalmazottak bevonásával, csavaráruk, szerszámok, gépek, vetőmagok, épületgépészeti cikkek és festékek, munkavédelmi termékek és számtalan építőiparban használatos termék kínálatával.

A szilárd tüzelésű kazánok ma is a cég stratégiai termékeinek számítanak, 1998-tól foglalkoznak vele. Fontos lépés volt, hogy 2006-ban a nagykőrösi kazángyár, majd 2020-ban a Totya kazángyár egyik kiemelt partnerévé választották a céget. Az az országos értékesítést nagyban segíti a kazandepo.hu weboldaluk.

– Nem volt megállás, 2010-ben ismét nagyot álmodtunk és a 61-es számú főútvonal mellett megnyitottuk a Tamási Tüz-Ép-Fa-Ker Építőanyag-kereskedésünket – hangzik a számvetés. – Az előkészítés, csarnoképítés a válság idejére esett, sokan próbáltak lebeszélni a tervemről, ráadásul két nagy konkurencia működött, de nem akartam feladni. Ma 10 ezer négyzetméteren építőanyagok, tetőfedő anyagok, nyílászárók, fa- fűrészáru, tüzelőanyagok teljes palettája található meg, a tűzifát feldolgozzuk és igény szerint azonnal kiszállítjuk kilenc tehergépjárművünk valamelyikével. A széles termékkínálatot és a kedvező árakat segíti, hogy 2011-ben csatlakoztunk az egyik legnagyobb hazai építőanyag-társuláshoz, a Pannon-csoporthoz, e társulásnak tagja és egyik tulajdonosa is vagyok, kezdetektől. Cégünk 2015-től építőipari kivitelezéssel és gépi földmunkával is foglalkozik, és egy pályázatnak köszönhetően 2022-ben Hőgyészen egy európai minőségű 3 állásos német gyártású autómosót avattunk fel a 65-ös főút mellett. Mindig szerettünk volna több lábon állni – fogalmaz a cégvezető, aki igazi családi vállalkozásként tekint önmagukra: – Feleségem és a nagyobbik lányom, leendő vejem is a cégben dolgozik, kisebb lányom Budapesten egyetemi tanulmányait végzi, biztosított a vállalkozás jövője. Fontosnak tartom társadalmi szerepvállalásunkat, helyi programokat támogatunk, de Tamási városának ajándékoztunk egy újraélesztő defibrillátor készüléket és a bajbajutott családok megsegítését is szívesen finanszírozzuk. Hobbim a zenélés és a fogathajtás, ami a hétköznapokból kikapcsol. Vállalkozásunk 21 főt foglalkoztat, alkalmazottainkat megbecsüljük, többen két évtizede dolgoznak nálunk – fogalmaz Pech Tibor, majd hozzáteszi: – A tisztességes, emberbaráti kereskedelem a meggyőződésünk. Talán mindezt értékelték a díj odaítélésével.