MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Óriásjacht lábakon

Óriásjacht lábakon

vezess.hu

Ezzel a képességgel bármelyik kikötő legnagyobb látványossága lesz ez a hajó.

Október 30. és november 3. között rendezték meg a 60. Fort Lauderdale International Boat Show-t, a világ talán legnagyobb hajós seregszemléjét. Az idelátogatók bőven találtak néznivalót, hiszen a csatornahálózata miatt Amerika Velencéjének is nevezett városban akkor is rengeteg gyönyörű jacht megfordul, amikor nem gyűlik össze a világ apraja-nagyja bemutatni portékáját.

Motorja 800, 900 vagy 1000 lóerős lehet, és rögtön van belőle kettő. A Lexus luxusjachtja kerekítve 1,2 milliárd…

A show egyik leglátványosabb hajója a Mansion Yacht, azaz Kúria Jacht névre hallgatott. Már mérete is döbbenetes volt, összesen 836 négyzetméteres fedélzetével és hatalmas hasáb alakjával. Az egyedi jármű sokkal inkább egy óriási családi házra emlékezteti a külső szemlélőt, és az érzésre a belső berendezés, valamint a négy hidraulikus láb még rá is erősít.

Attól nem kell tartani, hogy egyszer csak összeomlik a rozsdamentes acélból készült építmény: az 5,5 méteres lábak teherbírása egyenként 453 tonna, így stabilan tartani tudják a háromszintes komplexumot, mind az öt hálószobájával.

A hatalmas monstrum áráról, illetve arról, hogy egyáltalán meg lehet-e vásárolni, egyelőre nincs információ. Egy ilyen hajónak a tankolása is elég drága lenne, azonban pénzügyi és környezetvédelmi szempontok miatt 70 napelem generálja a jacht mozgatásához szükséges energiát.