MENÜ
2024. július 16.
Valter
Olimpiai játékok: jegyek, szállás, utazás, Párizs

Olimpiai játékok: jegyek, szállás, utazás, Párizs

spiegel.de

A nyári olimpia július 26-án kezdődik Párizsban, sportrajongók milliói özönlenek majd a francia fővárosba.

Valószínűleg magyar honfitársaink közül kevesen tehetik meg ezt, érdekességként mégis közöljük a Der Spiegel írását.

A jegyek egy része már elkelt bizonyos sportágakban, de az értékesítés még javában tart, az utolsó eladási szakasz még hátravan. Az Európai Fogyasztóvédelmi Központ arra hívja fel a figyelmet, hogy a hivatalos értékesítési oldalon, vagy a viszonteladói platformon vásároljanak jegyeket, bárki, aki más oldalon vásárol, könnyen csalás áldozatává válhat. Igaz, még jegy nélkül is érdemes az olimpiai időszakban Párizsba látogatni. Például a maratonok és a kerékpáros versenyek hosszú távokra viszik a sportolókat a városon keresztül. A nyílt vizeken zajló úszómaraton a pálya oldaláról tekinthető meg, 25 ingyenes rajongói zóna is van és több sportág kivetítőkön követhető.
A szálláshelyek esetén is figyelmeztetnek a csalásra. A tanács: csak a bevált portálokon és jó értékelésű szolgáltatóknál foglaljanak. Mivel sok párizsi elhagyja a várost az olimpiai játékok idején, a szállodák árai a közelmúltban enyhén estek.
A metró és a tömegközlekedés azonban drágul. A jegyek csaknem kétszer annyiba kerülnek július 20. és szeptember 8. között: 2,10 euró helyett 4 euróba kerül egy út. Spórolhat, aki az áremelkedés előtt, otthon vásárolja meg a jegyeket, többek között a francia állami vasúttársaság applikációján keresztül.
Aki autóval utazik, ne felejtse el előre beszerezni a francia környezetvédelmi matricát, a Crit’Air matricát és az utazás során az olimpiához kapcsolódó útlezárásokat is figyelembe kell venni.