MENÜ
2024. május 2.
Zsigmond
„Nyolcévente egyszer én is bocsánatot kérhetek”

„Nyolcévente egyszer én is bocsánatot kérhetek”

sportal.hu/Cseh Benjámin

„Különböző módon lehet megközelíteni a dolgokat.”

 

A Manchester City tavaly karácsonykor azért tette ki keretéből Kalvin Phillipset, mert az angol válogatott középpályás a világbajnokság után állítólag túlsúlyosan tért vissza a New York-i nyaralásból.

„Három vagy négy nappal Katar után New Yorkba mentem. Egész nap repültem. Reggeliztem, ebédeltem, vacsoráztam és leszálltam. Aludtam is a repülés alatt. Aztán egyenesen a futballpályára kellett visszatérnem... Egész nap csak ettem. Ilyenkor a vízvisszatartással is számolni kell, ez az egész csak egy félreértés volt” – magyarázta Phillips a Mail Sportnak a nyáron.

A közelmúltban Phillips, aki nem ért egyet Guardiolával a testsúlyára vonatkozóan, elismerte, hogy bántotta, ahogyan a spanyol edző a fizikai állapotáról beszélt: „Különböző módon lehet megközelíteni a dolgokat.”

Guardiola bocsánatkérése nem váratott sokáig magára: Igen, sajnálom... Nyolcévente egyszer én is bocsánatot kérhetek. Nagyon sajnálom”

Kalvin Phillipset 2022-ben a Premier League egyik legjobb középpályásának tartották, ezt mutatja, hogy a City 48 millió euróért igazolta le a Leeds-től, ám Manchesterben nem sikerült kiharcolnia helyét a csapatban, jelenleg a West Ham Unitednél van kölcsönben.