Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Növények, melyek taszítják a levéltetveket

Növények, melyek taszítják a levéltetveket

kert.firenews.video / Fotó: Pixabay

A levéltetvek elleni küzdelem leggyakrabban vegyszerrel folyik.

A levéltetvek elleni küzdelem vegyszerekkel folyik, de vannak kevésbé agresszív módszerek is. Mint tudják, vannak olyan növények, amelyek aromáját és levét sok rovar nem tolerálja, ami lehetővé teszi riasztószerként való felhasználásukat. Sok növény gyökerei, levelei és virágai olyan vegyszereket választanak ki, amelyek elriasztják az ismert kártevőket. Itt vannak a legnépszerűbbek.

Körömvirág
A legnépszerűbb virág a nyári lakosok körében, elriasztja a hívatlan vendégeket a kertből. Sajátos aromájú, gyökérrendszere ellenáll a gombás betegségek kialakulásának. 

Piretrum
Ezt a növényt gyakran dekorációs célokra használják, de jó tudni, hogy a levéltetveket is taszítja. Ugyanakkor a növény védve van a kártevők támadásaitól.

Levendula
A levendulát sok kertész ülteti. A növényt gyógyászati ​​célokra használják, de ha bogyós bokrok közelében nő, akkor még a levéltetvek megjelenésétől sem kell aggódnia.

Körömvirág
A növényt aktívan használják kerttervezésben és gyógyászati ​​célokra, de a kertészek észreveszik, hogy biztos gyógymód a kártevőirtásban. Ültetett körömvirág az ágyások kerületére.

Fokhagyma
Bizonyos szempontból ez a probléma megoldásának integrált megközelítése. Termést szerezhet, javíthatja egészségét és elűzheti a kártevőket. A zöldség- és bogyós növények kártevői félnek a fokhagymától, és a növény jól érzi magát a folyosón, más ültetvényekkel együtt.

Mustár
A mustár jól terem ott, ahol korábban uborkát, paradicsomot, burgonyát és hagymát ültettek. A fehér mustárt gyakran használják zöldtrágyaként, a fekete mustármagot fűszerként használják, és általában a növény harcol a levéltetvekkel.

Ragaszkodhat 100 g port 5 liter vízhez, majd hígítson fel további 10 liter vizet, és este kezelje oldattal a zöldségeket és a bokrokat.

Édeskömény
Nem tévesztendő össze a kaporral. Főzéshez használják, vitaminokban és mikroelemekben gazdag, gyökérrendszere és levelei a kártevőket taszítják.

Metélőhagyma
Az orosz és a szibériai metélőhagyma akár 3 évig is nőhet ugyanazon az ágyon. Sok kerti kártevő nem szereti a növény légi részét és gyökereit, ezért ajánlott az ágyások vagy az ösvények mentén ültetni.