Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 30.
Katalin, Kitti
Norvégia és az arab országok részéről nagy az érdeklődés a konténerfarmok iránt

Norvégia és az arab országok részéről nagy az érdeklődés a konténerfarmok iránt

agroforum.hu

Használt, illetve újrahasznosított konténerben függőlegesen termesztik a növényeket.

A Demetra nevű termék használt, valamint újrahasznosított konténerekben függőleges termesztésre lett kifejlesztve. Daniele Bertocchi, a Greatit munkatársa szerint a termék nagy érdeklődésre talált a Fruit Logistica kiállításon.

Különösen nagy volt az érdeklődés a kedvezőtlen éghajlatú területekről érkező vállalkozók részéről, mint amilyen például Norvégia, Finnország vagy az arab országok. Mindegyikük szélsőséges éghajlatú területtel rendelkezik, ahol a friss zöldségek termesztése lehetetlen feladat volna, ha nem lennének olyan speciális berendezések, mint amilyen a miénk.

Bertocchi egy dolgot hangsúlyozott, mégpedig a beruházás gazdasági megtérülésének tanulmányozását.

Nincs mindenkire érvényes recept, minden vállalat egyedi eset. A vállalkozóval együtt kell értékelni a költséghatékonyságot, a projekt alapos elemzésével.

A cég támogató partnerei a Sicom és a Magli Intermodal Service, míg a technológiai beszállítók az Idroterm Serre és a Monti. – Ezt a vertikális gazdálkodásra felszerelt konténert Demetrának hívják, és távolról is lehet kezelni. Csak a vetést és a betakarítást kell a helyszínen elvégezni. A 4.0 technológiáknak köszönhetően pedig minden lépés beállítható az okostelefonról – ráadásul ezek alkalmazását adókedvezményekkel is támogatják.