MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Nemcsak beszél, cselekszik is

Nemcsak beszél, cselekszik is

senior.hu • fotó: myhomeinspiration.net

Morgan Freeman méhparadicsommá alakította 50 hektáros birtokát.

Morgan Freeman az a színész, akiért idősek és fiatalok egyaránt rajonganak, szerte a világon. A színész, aki meglehetősen későn vált sikeressé, nem csak egy Oscar-díjat tudhat magának, de bizony arany szívet, emberséget is.

Pontosan tudja, hogy a statisztikák szerint minden harmadik falat, amit a szánkba veszünk, valamiképpen a méhek szorgos munkájához köthető. Miközben ők nekünk termelnek, számuk drasztikusan csökken, már régóta kongatják a vészharangot a kipusztulásukkal kapcsolatban. Szerencsére egyre többen tudják, hogy miként fest egy méhlegelő, milyen a méhbarát kert és hogyan segíthetjük a beporzó rovarokat a magunk módján. Hatósági intézkedések is születnek annak érdekében, hogy a méhekre veszélyes, káros növényvédőszereket betiltsák (sajnos ezek az intézkedések még gyerekcipőben járnak nálunk).

Morgan Freeman azonban úgy döntött, amit ő megtehet a méhekért, azt meg is teszi.
„Összehangolt erőfeszítésekre van szükség ahhoz, hogy visszahelyezzük a méheket a bolygónkra. Nem vesszük észre, hogy ők mindennek a forrásai… úgy gondolom, hogy a bolygó növekedésének, a vegetációnak is… Sok virágzó növényem van, és egy kertészem is. Ő a méhekre is ügyel, azt igyekszik kitalálni, hogy mit szeretnének, így több hektárnyi lóherénk van, levendulát ültetünk, van vagy 140 nagy virágú magnóliafám is.”– ecsetelte a színész.


Azt is elárulta Freeman, hogy neki személyesen milyen a kapcsolata a méhekkel: „Még sosem használtam a méhész sisakot a méheimmel. Még nem csíptek meg sosem, mivel nem is akarok tőlük semmit, csak etetni szeretném őket, azt hiszem, ezt ők is értik, érzik. Nem zavarjuk ezt a fickót, hiszen ad nekünk cukros vizet - talán ezt gondolják magukban.”