MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Nem tud megélni az atlétikából

Nem tud megélni az atlétikából

24.hu

„El kell mondanom, hogy a legtöbb német sportolónak nem könnyű megélnie a sportból."

Alicia Schmidt igazi jelenség: nem elsősorban az atlétikában elért eredményei, hanem az Instagramon immár 4,7 millió követője miatt. Amióta 2017-ben egy ausztrál magazin a világ legszexibb atlétájaként írta le, ugrásszerűen nőtt a népszerűsége.

A 24 éves sportoló 2017-ben a az U20-as Európa-bajnokságán ezüstérmes német 4×400 méteres csapat tagja volt, két évvel később az U23-asok között ugyancsak a váltóval Eb-bronzét nyert. De a felnőttek közötti nagy áttörés még várat magára.

A német atléta most meglepő vallomással rukkolt elő a TikTokon. Bár eljutott már Európa-bajnokságra és a nyáron megfordult a budapesti világbajnokságon is, azt mondta, alig tud megélni az atlétikából.

El kell mondanom, hogy a legtöbb német sportolónak nem könnyű megélnie a sportból. Ha bejutunk a válogatottba, körülbelül 700 eurót keresünk.

Azt mondta, egyes sportolók havi kis összegű hozzájárulást kapnak a klubjuktól, de úgy tűnik, ez nem elég a túléléshez. Hiszen ahhoz, hogy valaki a legmagasabb szinten atletizáljon, saját pénzét kell befektetnie.

„Sok sportolónak gyakran külön kell fizetnie a versenyeken való részvételért, mert vannak utazási és szállodai költségek, amelyeket nem mindig fedeznek” – tette hozzá.

Szerinte az atlétatársadalom nagy része részmunkaidőben dolgozik, hogy megéljen. Schmidt maga a közösségi médiából szerzi többletbevételét, 4,7 millió követője van az Instagramon és 2 millió követője a TikTokon.

Így aztán sokkal többet keres, mint egy átlagos sportoló.

„Hálás vagyok, hogy a közösségi médiával keresem a pénzem, és így megspórolhatok magamnak egy részmunkaidős állást” – nyilatkozta.

Jelenleg média- és kommunikációmenedzsmentet tanul, hogy pályafutása után legyen valami munkája.