Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
„Nem lehet leállni, a gazdaságnak működnie kell”

„Nem lehet leállni, a gazdaságnak működnie kell”

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

Agrováz Építőipari Kft.: A mezőgazdaság építője 25 éve.

Agrárlétesítményeket terveznek, kiviteleznek, acélszerkezeteket gyártanak. Az Agrováz Építőipari Kft. szakmai múltja 25 évre tekint vissza, magtárak, állattartó telepek, mezőgazdasági létesítmények, csarnokok nagy számban jelzik munkájukat országszerte. Lenkey Imre ügyvezető igazgatót évértékelésre kértük, és a jövő év kilátásairól faggattuk.

– A 2020-as év nemcsak nekünk, hanem mindenkinek furcsa év volt – kezdte a szakember. – A koronavírus-járvány negatív hatással volt a gazdaság szereplőire, kimondottan hálás vagyok minden alvállalkozónknak, valamennyi munkatársunknak, hogy helytálltak ebben a nehéz helyzetben. Folyamatosan dolgoztunk, és hangot is adtam annak a meggyőződésemnek, hogy a biztonsági előírások szigorú betartása mellett, kellő óvatossággal és szervezettséggel, a gazdaságnak működnie kell. Egy pillanatra se merült fel, hogy leállnánk, mindig bíztam abban, hogy túl leszünk ezen a helyzeten.

– Jól emlékszem, hirdetés formájában is megerősítette az álláspontját, amivel akkor, március–áprilisban, a nagy bizonytalanságban, sokaknak hitet adott!
– Igen, nem kizárólag üzleti megfontolásból hirdettem akkor, hanem fontosnak tartottam közzétenni meggyőződésemet, aminek a lényege, hogy munkával és optimista hozzáállással tudjuk átvészelni ezt a nehéz időszakot.

– A gazdaság szereplőit azért nagyban sújtotta az egészségügyi válsághoz kapcsolódó gazdasági válság. Önök nem érzékelték?
– Szerződéseinket tekintve nem. Munkával való ellátottságunk megfelelő volt, Baranya, Pest, Fejér, Bács-Kiskun és Tolna megyében építettünk csarnokokat. Ezek nagy része mezőgazdasági létesítmény, magtár, állattartó telep volt, de átadásra került hőszigetelt ipari létesítmény is.

– A jövő évre vonatkozó kilátások mennyire biztatóak?
– Vannak áthúzódó munkáink, és több megkeresés érkezett cégünkhöz. Huszonöt éve foglalkozom mezőgazdasági létesítmények építésével, sok tapasztalat és referencia birtokában megtalálnak az agrárium szereplői, ami örömteli számomra. Az idei évben sajnálatos események történtek cégünknél, két kiváló kollégánk, Szabó György és Lenti János elhunyt, emberileg és szakmailag is nagy veszteség volt számunkra. Munkakörüket két új munkatárs vette át, akiknek sikerült beilleszkedniük. Egyébként hosszú évek óta változatlan a kollektívánk, ugyanazokkal az alvállalkozókkal, szakemberekkel dolgozunk, ez a bizalmon alapuló kapcsolat a záloga annak, hogy minőségi, korrekt munkát végzünk.

– Önt személyesen is úgy ismerik, mint a jó ügyek, kulturális, sportrendezvények támogatóját. Ezek, ugye elmaradtak?
– Igen, a járványhelyzet meghiúsította a 2020-as programokat. Sajnos a 18 éve futó Váz-Bau Kupa szekszárdi teremlabdarúgó torna, amely január 16-án került volna megrendezésre, a legújabb intézkedések miatt, tekintettel a következő bizonytalan helyzetre, szintén elmarad. Természetesen várjuk azt az időszakot, amikor életünket nem árnyékolja be a járványhelyzet.

Minden kollégánknak, alvállakozóinknak, partnereinknek, valamint a Tolna Megyei Krónika olvasóinak kívánok kellemes karácsonyi ünnepeket és egészségben, sikerekben gazdag, boldog új évet!

Agrováz Építőipari Kft.
7100 Szekszárd,
Dienes Valéria u. 6. fsz. 1.
Tel.: 74/412-344, 30/9569-290
e-mail: agrovazbau@gmail.com