MENÜ
2024. árpilis 19.
Emma
Nem kötelező többé a bikini a női strandkézilabdásoknak

Nem kötelező többé a bikini a női strandkézilabdásoknak

telex.hu

A norvég kézilabda-szövetség elnöke üdvözölte a szabálymódosítást.

Nagy port kavart még júliusban az az eset, amikor megbírságolták a norvég női strandkézilabda-válogatottat, amiért a kötelezően előírt bikini helyett rövidnadrágban léptek pályára. Játékosonként 150 eurós büntetést kaptak a norvégok a szabályszegésért, de a norvég szövetség előre jelezte, hogy bármekkora pénzbüntetést kifizetnek, és már többször is kérték 2006 óta, hogy hadd játszhassanak a kéziseit sortban a túl sokat mutató bikini helyett.

Most a New York Times írja, hogy a jövőben nem lesz kötelező a túl pici ruha a strandkéziseknek, helyette testhez feszülő sortot és testhez feszülő felsőt kell hordania a sportolóknak 2022 januárjától. Az új rendeletet egyébként már október elején kiadták, de a nemzetközi sajtó csak most vette észre.

A norvég kézilabda-szövetség elnöke üdvözölte a szabálymódosítást, és szerinte ez egy lépés afelé, hogy egyenlően kezeljék a sportolókat. Egyébként a férfi és a női kötelezően előírt felszerelés között még mindig van különbség, hiszen amíg a nőknek muszáj feszülős nadrágban játszani, addig a férfiak sima rövidnadrágban léphetnek pályára.