MENÜ
2023. február 7.
Tódor, Rómeó
Nem kívánatos vendégek a keresztes lovagok Katarban

Nem kívánatos vendégek a keresztes lovagok Katarban

promotions.hu

Az angol drukkerek közül többen rendszeresen beöltöztek keresztes lovagoknak.

A november és december abszolút csúcseseménye világszerte a katari focivilágbajnokság, amelyen harminckét nemzet válogatottja méri össze erejét. Magyarországon is minden figyelem a focimeccsekre szegeződik. És miközben a labdarúgás fellegváraiban, az arénákban is elképesztő meglepetés-eredmények születnek, addig rengeteg furcsasággal találkozhatunk a stadionokon és mérkőzéseken kívül is.

Az utóbbi időszakban például sokan és sok helyen firtatták a nézőszámokat, illetve a stadionok befogadó-képessége és a közölt statisztikák közötti difiket is. Ám nemrégiben a FIFA kiadott közleményében megmagyarázta az eltéréseket.

A legújabb eset azonban még ennél is cifrább lehet, hiszen egy jelmez, egy maskara nem kívánatossá tételéről van szó, amelynek persze van történelmi jelentősége, nem is kevés.

Az angol drukkerek közül többen ugyanis rendszeresen beöltöztek keresztes lovagoknak. Ám a katari hatóságok most úgy dönthettek a hírek szerint, hogy nem látják szívesen ezeket a jelmezeket a stadionokban, arra hivatkozva, hogy sértik a muszlim országok lakóit, történelmi okokból. Pedig korábban a jelmezesek nagy népszerűségnek örvendtek a stadionban, sokan külön fényképeszkedni is szerettek volna a viselőikkel.