MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Nem ért egyet a Szuperkupa-döntő megrendezésével a Bayern München vezetőedzője

Nem ért egyet a Szuperkupa-döntő megrendezésével a Bayern München vezetőedzője

hvg.hu • fotó: szmo.hu

Hans-Dieter Flick szerint a magyar járványügyi helyzet aggályos.

Nagy várakozás előzi meg az Európai Szuperkupa-döntőt, amely csütörtökön 21 órakor kezdődik Budapesten. A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga-címvédő Sevilla FC csapatai játszanak, és a koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az európai szövetség (UEFA) versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket.

A Puskás Aréna nézőtéri kapacitásának harminc százalékában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből - írta korábban az MTI.

A héten kiderült, hogy a Sevilla labdarúgóklub a belépőjegyek nagyobb részét visszamondta, és a Canal Sur rádió- és televíziótársaság beszámolója szerint csupán ötszáz spanyol szurkoló lesz a Puskás Aréna lelátóin, a maradék 2500 jegy a magas utazási költségek, a koronavírus-helyzet, illetve a szigorú magyarországi egészségügyi ellenőrzések miatt nem talált gazdára.

A Bayern München labdarúgócsapatát mintegy 2100 szurkoló szeretné elkísérni a meccsre. Ezt Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub elnöke mondta el vasárnap a Sky tv-csatornán.

Ugyanakkor Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője azt mondta, hogy nem ért egyet a mérkőzés megtartásával, mivel országuk közegészségügyi intézete a járványügyi szempontok miatt rizikós területnek minősítette Magyarországot.

"Ez is egy olyan dolog, amit az ember nem teljesen ért. De nem mi hozzuk a döntéseket, hanem mások" - mondta, utalva az Európai Labdarúgó Szövetségre.

A német csapat drukkerei - a járványügyi szabályok alapján - csak két negatív koronavírus-teszttel indulhatnak útnak. Ezeket a csapat kifizeti nekik.