Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 18.
Andrea, Ilma
Modern és fa – nem ellentmondás

Modern és fa – nem ellentmondás

otthonneked.hu

Kortárs, fából készült kockaház kijevben kortárs, fából készült kockaház Kijevben.

Az itt látható, egyedi kockaépület nem csak egy átlagos ház az erdő közepén! A rugalmasság és a kényelem vezette dizájnkoncepció elsődleges szempont volt a tervezés során, ám érdekessége még egy különös optikai csalódás is - az épület ugyanis belül sokkal tágasabb, mint hinnénk…

A Yakusha Design Studio tervei alapján épült CUBE, azaz Kockaház nem csupán egy átlagos ház a Ukrajnában, a kijevi erdő közepén! A CUBE Ház egy izgalmas optikai csalódás - kocka alakja miatt kívülről sokkal kisebbnek tűnik, mint amilyen tágas és kényelmes belülről.

 

A tulajdonosok semmivel sem szerették volna megzavarni a gyönyörű látványt, ezért fűtőtestek helyett a modern, intelligens vezérlésű hőszivattyús megoldásokban gondolkodtak, mely ráadásul az egészséges otthonok alternatívája is egyúttal.

Így a beltér még tágasabbnak fog tűnni, hiszen nem lesz semmi sem, ami látványával bezavarna. A kocka forma-kialakítás egyébként is szerencsés, több szempontból…

Ha kívülről megnézzük a házat: láthatjuk, hogy a tájra is úgymond kisebb „tércsökkentő hatással” van, hiszen egyszerű kocka formájából adódóan rengeteg a hasznos élettér, kívül-belül egyaránt.

Már önmagában véve az a tény, hogy a ház maga egy erdőben épült, egy igen nagyfokú modernitást illetve rugalmasságot jelent, pláne, ha abba is belegondolunk, hogy tervezői egy négytagú család számára alkották meg. Ebből kifolyólag elsődlegesen a rugalmasság, illetve a kényelem határozta meg legfőképpen az otthon dizájn-elképzeléseit.

 

Az elrendezés a mai értelemben vett „klasszikus” elvekre épült: a földszinten a garázs, a konyha és az étkező, valamint egy tágas és világos, élettel teli nappali kapott helyet.

A szép nappali térből egy letisztult, gyönyörű üvegkorlátos, lebegő fa lépcső vezet fel az emeletre, alatta egy játékosan lelógó lámpasor díszíti a teret. Az emeleten az intim zónák kaptak helyet: a családi hálók, és a fürdőszoba.

Ami azonban a leginkább figyelemreméltó belsőépítészeti szempontból, az a két, játékos és vidám gyermekszoba, melynek egyedi ötleteiből mi is bátran meríthetünk.

 

A gyerekszoba megoldások közül a fenti képen lévő inkább színeivel és fényhatásaival, a lentebbi képen látott gyerekszoba pedig egy rendkívül ötletes, dobogós megoldásával tűnik ki.

Ehhez hasonlót mi is terveztethetünk – minőségi laminált padlóval érdemes burkolni, lehetőleg olyannal, mely nem tartalmaz káros anyagokat pl. ftalátokat, és gyerekszoba lévén a hangmentes, csendes padló megoldásokra, alátétekre is érdemes gondolni.

A szülői hálóban sötét és dinamikus szín-és formavilág lett az uralkodó, melyhez a szervesen kapcsolódó, igen impozáns „mesterfürdőszoba” közvetlenül kapcsolódik.

 

A szülői háló elegáns, drámai színei, fényes anyagai fenséges, ünnepi hangulatot árasztanak.

A mesterfürdőszoba tágas mosdópultját és a pultra ültethető mosdó megoldásokat mi is könnyedén leutánozhatjuk: az Arezzo Design és a Marmorin kínálatában itthon is figyelemreméltó lehetőségeket találhatunk. Szép, fa hatású hidegburkolatért pedig érdemes ellátogatni a VS Fürdőszoba üzleteibe.

 

A spanyol Porcelanosa kollekciói közt találunk szinte a megszólalásig élő fára hasonlító burkolatcsaládokat.