Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Milliókat fizetnek, ha ide költözünk

Milliókat fizetnek, ha ide költözünk

www.napmintnap.com

Calabria tartomány hajlandó 28 ezer eurót kifizetni három év alatt azoknak az embereknek

, akik hajlandóak beköltözni a 2000 főnél kisebb, az akcióba bekerült falvacskákba, ahol a népesség fogyása egyre gyorsabb. 28 ezer euró az megközelíti a 7 millió forintot, tehát ez egy egészen jó ajánlatnak tűnik. Ráadásul igazán különleges falvak kerültek be a kiválasztásba, közel vannak a tengerhez, a hegyoldalban vannak, vagy akár mindkettő helyzet is fennáll.

Itt is vannak komoly követelmények, az új beköltözőknek indítaniuk kell egy vállalkozást az adott településen. Ezt megtehetik úgy is, hogy saját maguk kitalálják mivel akarnak foglalkozni, de akár választhatnak arról a listáról, amelyen a falvacskákban hiányzó szolgáltatásokat sorolják fel. Másrészt az új lakosoknak le is kell telepedniük a falvakban és nem lehetnek 40 évnél idősebbek sem. A sikeres jelentkezés után 90 napon belül be kell költözniük a választott településre és munkához kell látniuk.

A jelentkezők havi szinten kapják meg majd az ígért összeget, nagyjából úgy 1000 euró körül lehet majd kapni havonta, ami teljesen elfogadható összeg, megközelíti a 400 ezer forintot. De ehelyett választhatják azt a jelentkezők, hogy támogatást kapnak a vállalkozásuk elindításához, ami lehet például egy étterem, egy bár, vagy bármilyen bolt is. Calabria egyike azon déli tartományoknak, amelyet komolyan sújt a fiatalok elvándorlása, de az itteni vezetés nem ért egyet az 1 eurós házak programjával. Hihetetlen olasz történetekből sosincs hiány, itt írtunk egy nagyon meglepőről!