MENÜ
2024. március 28.
Gedeon, Johanna
Mikler figyelmeztet

Mikler figyelmeztet

nemzetisport.hu

Mikler Roland elmondta, mire kell majd figyelni Izland ellen.

A magyar kézilabda-válogatott várakozáson felül teljesít az Európa-bajnokságon, az első fordulóban az oroszokat 26-25-re győzte le a csapat, majd a világ- és olimpiai bajnok dánokkal 24-24-et játszott.

Mikler Roland mindkét mérkőzésen kulcsfontosságú szereplő volt, kiváló teljesítményével Oroszország ellen a meccs legjobbjának is megválasztották. Mégsem erre, vagy a győzelmet érő bravúrjára a legbüszkébb.

A két bravúr után is két lábbal a földön kell maradnunk és megpróbálni a jóhoz hozzátenni még néhány lapáttal. Az lenne a legnagyobb hiba, ha úgy gondolkodnánk, hogy két elismerésre méltó teljesítménnyel máris megváltottuk a világot, az elvárást pedig túl is teljesítettük. Először is azért, mert véleményem szerint nincs az a szuper, aminél ne lenne még szuperebb, és ezt a válogatott minden tagjának az eszébe kell vésnie – nyilatkozta a 35 esztendős kapus az SzPress Hírszolgálatnak.

Mikler szerint remekül állta a sarat a válogatott védelme, a felkészültség és a szervezettség diadalának tartja, hogy csak 25 gólt kaptak az oroszoktól és 24-et a dánoktól.

„Mindössze egy napunk volt arra, hogy a lehető legjobban begyakoroljuk a nyitott védekezést, amivel így is sikerült zavarba hozni a dánokat. Kénytelenek voltak távoli lövésekkel próbálkozni, vagy faltörő kosként szétrobbantani a védelmünk kőkemény falát. Mindezt úgy csináltuk, olyan rutinnal, mintha a válogatott nem egy alaposan megfiatalított csapattal venné fel a versenyt Európa legjobbjaival.”

A csapatkapitány Izland ellen is ugyanazt a receptet követné, mint Dániával szemben, vagyis nem az ellenfél gyengepontjait keresné, hanem a magyar válogatott stratégiáját kell kidolgozni.

Izland az EB egyik legjobb válogatottjával képviselteti magát, minden csapatrészében kitűnő kézilabdázókkal. Szerintem nem a gyengéiket kell keresnünk, hanem a magunk hadrendjét felállítani, amely győztes stratégia lehet. A harmadik csoportellenfelünk a dánoknál is gyorsabb csapat, kezében a lerohanások veszélyes fegyverével, amit többek között azzal lehet semlegesíteni, hogy nem adjuk el a labdákat, minden átadás óramű pontossággal jut el oda, ahová szeretnénk.

A magyar válogatott szerdán 18:15-től játszik Malmőben az E csoport utolsó fordulójában. Amennyiben nem kapnak ki a mieink Izlandtól, biztosan középdöntőbe jutnak.