Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 16.
Csongor
Megunta, hogy bérleti díjat kell fizetnie

Megunta, hogy bérleti díjat kell fizetnie

szeretlekmagyarorszag.hu

Inkább egy barlangban élt 16 évig egy amerikai férfi.

Daniel Shellabarger 2016-ban tért vissza a civilizációba, mert gondoskodnia kellett idős szüleiről. Azt mondta, hogy a „modern élete” alatt súlyos depresszióval küzdött, már az öngyilkosság gondolata is felmerült benne. Miután a férfi szinte belebetegedett, hogy csak kilátástalanul fizeti a bérleti díjat, igen drasztikus lépésre szánta el magát.

Úgy döntött, kiköltözik a Utah állambeli Moab közelében található egyik barlangba. Ahogy fogalmazott: szabadon akart élni, nem akart tovább fizetni.

Daniel végül 16 évig élt a barlangban, úgy hogy közben a pénzről is teljesen lemondott. És hogyan élt túl ennyi ideig? Egyszerűen azt ette, amit a szemétben talált, illetve zöldségeket termesztett a barlangja közelében. Szerinte viszonylag könnyű élelmet szerezni akkor is, ha nincs pénzed, mert az emberek rengeteg ételt kidobnak, és elmondása szerint ő soha, semmitől nem lett rosszul, amit a kukából megevett.

Azt is elárulta, hogy soha nem kapott élelmiszerjegyeket, vagy más állami támogatást. Egyedül a könyvtári számítógépeket használta, a blogja írásához.

A férfi azt a pillanatot is felidézte, amikor teljesen lemondott a pénzről, az utolsó érméit egy telefonfülkében hagyta.

„Kivettem a pénzt a zsebemből, elmentem egy telefonfülkéhez Pennsylvaniában, rátettem a tetejére, és arra gondoltam, hogy valaki majd elviszi.”
Azt mondta, hogy amikor ezt megtette az nagyon misztikus volt számára, és „egyszerűen szabadnak” érezte magát utána. Miután kiköltözött a barlangba a depressziója is elmúlt.

Végül 2016-ban tért vissza a civilizációba, mivel gondoskodnia kellett idős szüleiről. A barlangban töltött éveiről az Only Human nevű YouTube-csatornának mesélt.