MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Megszűnhet az egészségbiztosítása annak, aki nem oltat

Megszűnhet az egészségbiztosítása annak, aki nem oltat

bitcoinbazis.hu

Az amerikai Illinois államban megszűnhet az egészségbiztosítása annak, aki nem hajlandó beoltatni magát.

A biztosítótársaságok lazán felbonthatják a szerződést, több tízmilliós kórházi számlával magára hagyva a beteget.

Egyre több ország csap le kíméletlenül azokra, akik nem hajlandóak felvenni a COVID-19 elleni oltást. Nemrég Szingapúr jelentette be, hogy az oltatlanok COVID-kezelését nem finanszírozza többé az egészségbiztosító. Most egy amerikai államban tett hasonló javaslatot egy tisztségviselő. Jonathan Carroll illinois-i képviselő olyan változtatást akar keresztülvinni az állam biztosítási törvényében, amely lehetővé tenné az egészségbiztosítók számára, hogy a koronavírussal megfertőződött oltatlan embereknek ne kelljen kifizetniük az ellátásukat, vagy annak egy részét. Így azok, akik nem oltottak kénytelenek lennének mélyen a zsebükbe nyúlni, és akár több tízmilliós számlákat is saját pénztárcából fizetni.

A demokrata törvényhozó a Chicago Sun-Timesnak azt nyilatkozta: “Azt hiszem, itt az ideje, hogy kimondjuk: Ha úgy döntesz, hogy nem oltatod be magad, akkor vállalod a kockázatot is, hogy ha elkapod a COVID-ot, és megbetegszel, akkor a felelősség csakis téged terhel.”

Sokan attól tartanak, hogy egy lehetőség bevezetése a korrupció és visszaélés melegágya lehet egy olyan egészségügyi rendszerben, ahol a biztosítótársaságok minden kiskaput kijátszanak, és még komolyabb egészségbiztosítással is elképesztő kórházi számlákat kapnak az amerikaiak. A törvényjavaslat lényegében eltörölheti az oltatlanok egészségbiztosítását. Sokan attól tartanak, hogy ezzel a javaslattal nem dűlhetnének hátra a beoltottak sem, hiszen az “oltott státusz” csak ideiglenes. Ha a duplán oltott nem veszi fel a kormányok által előírt ún. emlékeztető oltást, könnyen az oltatlanok szintjére csúszhat, azaz ugyanúgy kiesik az ellátottak köréből, mint az, aki egyetlen dózist sem vett fel.

Sok országban már azokat is “no-vax-nak” és oltatlannak minősítik, akik mindkét dózist beadatták, de az ismétlő oltásokból inkább nem kérnek.

Vannak akik attól tartanak, hogy a javaslattal további kiskapuk nyílnának meg a biztosítók előtt, és a jövőben nem kaphatnának ellátást a dohányosok, a túlsúlyosok, vagy az alkoholproblémákkal küzdők sem.