Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Megnyílt a világ legmagasabb tetőmedencéje

Megnyílt a világ legmagasabb tetőmedencéje

spabook.net

Guinness-rekordot szerzett az Address Beach Resort hotel medencéje.

A dubaji Jumeirah Beach Residence (JBR) városrészben található Address Beach Resort Guinness-rekordot szerzett a “legmagasabb, épületen található szabadtéri medence” kategóriában.

A JBR Walk utolsó telkén épült Address Beach Resort 217 szállodai szobával és lakosztállyal, 443 teljes körű szolgáltatással ellátott lakással és 478 lakóapartmannal várja vendégeit, valamint lakóit.

A tetőmedence március végi átadását megelőzte a szálloda megnyitása, amely december óta fogadja a vendégeket. A szálloda a 77 emelet magas ikertornyokban kapott helyet, és az Emaar Address Hotels + Resorts első tengerparti ingatlana. A világjárványra tekintettel a Boecker Public Health vállalattal együttműködve vezették be a komplexumra vonatkozó fertőtlenítési folyamatot.

A medence egy 75 méter hosszú, 1,2 méter mély úszható zónára, napozóágyas részre és vízbe süllyesztett pihenő részre oszlik. A tetőmedence kilátást nyújt a Bluewaters-szigetre, Ain Dubai óriáskerékre, a Palm Jumeirah-ra, a Világ-szigetekre (The World Islands), a Dubai Marina kikötőre és a Burj Al Arab szállodára. A végtelenített medence 293,9 méter magasan, a dubaji szálloda 77. emeletén található, 560 négyzetméteres. Összehasonlításul, a világhírű szingapúri szálloda, a Marina Bay Sands medencéje az 57. emeleten van, 207 méter magasságban.

A 75. szinten található spa részleg az üzemeltető honlapja szerint maga a mennyország, amely minden kezelőszobából páratlan panorámás kilátást kínál az óceánra. A Spa avantgárd wellness-élményeket kínál a vendégeknek. A magasan képzett terapeutákból álló csapat személyre szabott wellness-élményt kínál exkluzív, természet ihlette termékekkel. A spa bőséges teret kínál a parádés kilátás mellé, van ugyanis:

9 kezelőhelyiség,
gőzfürdő,
szauna,
páros lakosztály,
relaxációs terület is.

Bár a rekord magas medencéhez csak a házon belüli vendégek férhetnek hozzá, azt az újonnan megnyitott, mindenki számára nyitva álló, ázsiai ételeket kínáló Zeta Seventy Seven tetőtéri étterem szegélyezi. Az étterem egy szabadtéri teraszból és 12 privát, zárt, légkondicionált, foglalható kabinból áll.

Különböző méretű, tágasnál tágasabb szobák várják a szerencsés vendégeket. Alapterületük a 45 – 57 – 81 – 102 -129 – 279 négyzetméter között választható, bizonyára mindenki megtalálja a saját igényeinek és pénztárcájának megfelelőt. A szobaárak mindazonáltal nagyjából 150 ezer és 390 ezer forint között változnak, az elnöki lakosztály pedig 1,7 millió forintba kerül – éjszakánként.

A Zeta Seventy Seven ebédet és vacsorát kínál. A medence melletti menü könnyű snack-eket, szendvicseket és hamburgereket kínál, míg az a la carte menü ázsiai ihletésű ételek széles választékát kínálja, köztük friss szusit, előételeket és snack-eket, amelyekből a modern kor igényeire hallgatva vegetáriánus változatok is rendelhetők. A jellegzetes ételek közé tartozik a jeges osztriga, a Wagyu bélszín, a ropogósra sült garnélarák és a homár miso-öntettel.

Az eredeti cikk az alábbi linken olvasható:

https://spabook.net/blog/hotelek/address-beach-resort-dubaj-guinness-rekord-legmagasabb-tetomedence/