Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Második otthonból első

Második otthonból első

senior.hu, fotók: instagram: nicholnaranjo

A lány megvette azt a házat, ahova 43 évig járt takarítani az édesanyja.

Kislányként Nicole Naranjo gyakran kísérte el édesanyját, aki különböző házaknál takarított. Margaret Gaxiola számtalan otthonba volt bejáratos, de az egyik különösen sokat jelentett neki.

Pam Key-Linden egy stílusos, 300 m²-es villában élt Új-Mexikóban. Nicole jól emlékszik rá, hogy az elegáns, vintage Thomasville asztal alatt ücsörögve tervezgette a jövőjét, miközben anyja a bútorokat polírozta. Számára akkor, gyerekként valódi kastélynak tűnt a ház, amit egy világ választott el az ő jóval kisebb lakásuktól.

Gaxiola 43 éven át takarította a házat.

Key-Linden otthona tele volt művészeti alkotásokkal és értékes bútorokkal, amiket a nő az angliai élete során gyűjtött. Nicole és nővére gyakran az anyjukkal tartottak, és sokat segítettek az apróbb takarítási feladatokban is. Idővel a munkaadó és a takarító nő közötti távolságtartás enyhült, egyfajta barátság alakult ki köztük, a gazdag asszony sokszor hozott a gyerekeknek apróságokat az utazásaiból.

Az évek alatt mind Gaxiola, mind Key-Linden túljutott egy viharos váláson és a szeretteik elvesztésén. Ezek csak megerősítették a köteléket a családok között, és egyre bensőségesebb lett a viszony. Gaxiola a gyerekeivel ott volt Pam második esküvőjén, és a gazdag nő rendezte Nicole nővérének babaváró buliját is. Különleges ajándék volt ez, Pam egyfajta családtaggá vált. Amikor az asszony elhunyt, Gaxiola továbbra is odajárt takarítani egészen addig, amíg annak második férje is el nem távozott egy évvel később

.

Szívszorító volt, a ház üresen maradt. Gaxiola számára olyan volt, mintha az élete felét elvesztette volna. Nem egy ház volt számára, hanem a második otthona.

Ebben az időben Nicole már férjnél volt és saját családot alapított. Rajongott a dizánjért, tervezésért, lakberendezésért. Arról álmodozott, hogy ő is erre a környékre költözhet majd. Amikor Gaxiola megtudta, hogy a hagyaték kezelői el akarják adni a házat,azonnal felhívta a lányát, aki gondolkodás nélkül cselekedett és jelezte, hogy meg kívánja venni a házat, a berendezéssel együtt.

2020 óta ő lakik az álmai házában.

A felújítási munkálatokat az Instagramon dokumentálja. Mondani se kell, hogy igyekszik megőrizni az értékeket: a Thomasville asztal például, amit Pam a szüleitől örökölt, most Nicole hálószobájának fő éke.