MENÜ
2024. árpilis 28.
Valéria
Magyar tánc Pitești-ben

Magyar tánc Pitești-ben

kronika.ro / Fotó: Magyar kézilabda-válogatott

Szerdán, a középdöntő második, utolsó fordulójában 41-23-ra verte az északi együttes

A magyar válogatott megnyerte a junior női kézilabda Európa-bajnokságot, miután a vasárnap esti fináléban 35-26-ra legyőzte Dánia együttesét.  

A magyar lányok százszázalékos teljesítménnyel zárták a Romániában – Mioveniben és Pitești-ben – rendezett tornát, egyetlen mérkőzésen sem akadtak legyőzőre. A Szilágyi Zoltán vezette magyar csapat a kontinensviadalon egyszer már legyűrte Dániát: szerdán, a középdöntő második, utolsó fordulójában 41-23-ra verte az északi együttest. Ezúttal a dánok játszottak jobban az első félidőben, volt egy tízperces időszak, melyet 7-2-re megnyertek, a szünetben pedig három góllal vezettek. A második felvonás elején támadásban és védekezésben is nagyot változott, sokkal pontosabbá vált a magyar együttes teljesítménye.

Ennek köszönhetően öt perc alatt 6-0-s sorozatot produkált, így a meccs kétharmadánál 23-19-es előnyben volt. A lendületet az ellenfél időkérései sem tudták megtörni, a 46. percre (28-21) már eldőlt a mérkőzés. A hátralévő időben tovább nőtt a különbség, a második félidőt 21-9-re, a finálét 35-26-ra nyerték meg a magyarok. Varga Emília 11, Csíkos Luca és Simon Petra nyolc-nyolc találattal, Zaj Klára kilenc, Imre Szofi egy védéssel járult hozzá a sikerhez

Szilágyi Zoltán szövetségi edző csapata a csoportkörben Franciaországot 30-29-re, Szerbiát 32-26-ra, Norvégiát 28-20-ra győzte le, a középdöntőben a dánok elleni sikert megelőzően Montenegrót 28-25-re verte, majd az elődöntőben 34-26-ra nyert a házigazda Románia ellen. A csapat legeredményesebb játékosa Simon Petra volt a tornán, aki összesen 43 gólt lőtt. A bronzmeccsen a házigazda Románia 39–32-re legyőzte Portugáliát. A torna álomcsapatába a kapus Zaj Klára és az irányító Simon Petra került be, az Európa-bajnokság legértékesebb játékosának (MVP) pedig Simont választtoták.