MENÜ
2024. árpilis 23.
Béla
Magasabb akart lenni, kölcsönt vett fel a műtétre

Magasabb akart lenni, kölcsönt vett fel a műtétre

haszon.hu

Egy amerikai férfinak elege lett abból, hogy a magasab növésűek előnyösebb helyzetben vannak.

A negyvenes évei közepén járó John Lovedale 75 ezer dollár (kb. 30 millió forint) kölcsönt vett fel lábhosszabbító műtétre, amely 7,6 centivel magasabbá tette őt, a következő öt évben havonta 1200 dollárt (megközelítőleg 500 ezer forint) fog költeni a törlesztésre – számol be róla az Insider.

Lovedale kifejtette, miért vállalta a fájdalmas, hónapokig tartó műtétet:

Észrevettem, hogy a magasabb embereknek látszólag könnyebb dolguk van. Úgy tűnik, a világ meghajlik előttük.
Amikor hallott a beavatkozásról, úgy döntött, él a lehetőséggel, hogy magasabb legyen. Mielőtt ezt megtette volna, körülbelül 174 cm magas volt, ami valamivel kevesebb, mint az átlagos magasság, ami 175 cm.

Lovedale hitelt vett fel a SoFi online banknál, hogy kifizesse a műtétet, mely 70 000 és 150 000 dollár (28 millió és 60,5 millió) közötti összegbe kerül, attól függően, hogy a páciens 3, 4, 5 vagy 6 hüvelykkel (7,5; 10; 12,5 vagy 15 centiméterrel) akar-e nőni.

A hálózati mérnök most a következő öt évben havi 1200 dollárt (kb. 500 ezer forintot) fog költeni törlesztésre, de nem bánta meg:

Az emberek egyszerűen másképp néznek rád, ha magas vagy. Már így is sokkal több tekintetet kapok az edzőteremben.
A Kevin Debiparshad által végzett lábhosszabbító eljárásról először a Facebookon hallott. Debiparshad egyike annak a maroknyi sebésznek Észak-Amerikában, akik kozmetikai lábhosszabbítást végeznek. Ő alapította a LimbplastX Intézetet Las Vegas közelében 2016-ban, klinikájának forgalma pedig jelentősen fellendült a világjárvány idején. A koronavírus más plasztikai sebészeti beavatkozásoknak is kedvezett, erről itt írtunk.

A kozmetikai lábhosszabbítás eredetileg a valós betegségben szenvedő betegeken kívánt segíteni, de mára egyre gyakoribb szépészeti műtét lett belőle. Maga az eljárás gyötrelmesen hangzik. Az orvos eltöri a páciens combcsontját, és állítható fémszögeket helyez bele. A körmöket három hónapon keresztül minden nap egy mágneses távirányítóval kissé meghosszabbítják. Hónapokig is eltarthat, amíg a csontok lassan meghosszabbodnak, és a lábak begyógyulnak. Debiparshad elmondása szerint:

Van egy mentális fegyelem, amire szükséged van ehhez a beavatkozáshoz. Olyan, mintha a maratonra edzenél.
Azt is elárulta, hogy sok páciense a nagy cégek, például a Google, az Amazon, a Microsoft és a Meta technológiai dolgozója.

A kozmetikai műtéteket övező stigma ellenére úgy tűnik, hogy egyre gyakoribbá válik a férfiak körében. A Washington Post 2020 januárjában arról számolt be, hogy a férfiak mindenféle szépészeti beavatkozáshoz fordulnak, hogy előrébb jussanak a karrierjükben.