Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Levélben érkezik a mini zöldségeskert

Levélben érkezik a mini zöldségeskert

agroforum.hu

Ez a holland akció annyira ötletesnek tűnik, hogy a megvalósítást magyar vállalkozóknak is érdemes lenne megfontolni.

Érdekes kezdeményezést vezettek be Hollandiában: A Groentepost vállalat, egy kertész házaspár ötlete alapján, postai küldeményben az országban bárki megrendelésére eljuttat egy csomagot, amelyben „egy mini hajtatóház”, azaz speciális táptalajba ültetett és rövid időn belül szedésre érő zöldségek vannak.
Egy csomagban nyolc fajta zöldség (sárga és piros cseresznyeparadicsom, paprika és uborka) található, ami biztosítja, hogy a nyolc közül néhány túléli a szállítást, és biztosan betakarítható lesz – írja a freshplaza.de.

Ez nagy örömöt jelent a kerttel nem rendelkező címzettek számára, hiszen így ők is részesülhetnek a saját zöldségtermesztés örömében, és egy csipetnyi abszolút friss és korai zöldséghez juthatnak hozzá. A dobozban lévő növények fejlődésének utolsó szakaszát napról-napra figyelemmel kísérhetik.

A megrendelést akár más személy (rokon vagy barát címére is fel lehet adni ajándékként, amivel a címzett öröme a meglepetés révén tetőzhető. Ezért az akció nagy népszerűségnek örvend a holland lakosság körében. Az első kiszállításokra március végén vagy április elején kerül sor.