MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Lemondta a válogatottban való szereplését a világ egyik legjobbja, Marozsán Dzsenifer

Lemondta a válogatottban való szereplését a világ egyik legjobbja, Marozsán Dzsenifer

telex.hu / Ághassi Attila

„Térdsérülésem után rájöttem, hogy helyes volt hátralépni."

Egyik legjobb játékosát nélkülöznie kell a német női fociválogatottnak a 2023-as világbajnokságon: Marozsán Dzsenifer bejelentette, nem vállalja a válogatottságot – írta a Kicker.

„A 2022 tavaszán elszenvedett súlyos térdsérülésem után rájöttem, hogy helyes volt hátralépni a válogatottságtól” – idézi Marozsánt a német szövetség. A tavaly nyári angliai Európa-bajnokságon nélküle játszottak a németek.

Marozsán 2010-ben, 18 évesen mutatkozott be a német válogatottban, azóta 112 alkalommal lépett pályára. Sokáig a csapat kapitánya volt. 2013-ban Európa-bajnok lett, 2016-ban úgy lett olimpiai bajnok a Maracanában, hogy a 2–1-re megnyert döntő egyik gólját ő lőtte. A videón 2:20-nál látható a svédek elleni olimpiai döntőn lőtt találat.

Marozsán klubszinten is mindent elért, egyszer a Frankfurttal nyerte meg a Bajnokok Ligáját, a francia Lyonnal pedig négyszer győzött ebben a sorozatban, 2019-ben Budapesten, a Groupama Arénában. Ekkor is eredményes volt. PIllanatnyilag is a Lyon játékosa, de kölcsönadták az amerikai Reignhez.

A 30 éves Dzsenifer édesapja, Marozsán János négyszer játszott a magyar válogatottban, majd Saarbrückenben fejezte be a pályafutását, lánya pedig Németországban kezdett el focizni.