MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Laposföld-hívő kalandorok balszerencséje

Laposföld-hívő kalandorok balszerencséje

hvg.hu

Egy laposföld-hívő házaspár elindult a világ végére, de eltévedtek, majd karanténba kerültek.

Egyesek olyannyira kitartanak elméletük mellett, hogy addig nem nyugszanak, ameddig be nem bizonyítják azt. Ilyen hozzáállással kelt útra egy laposföld-hívő házaspár is, ám kalandjuk gyorsan véget ért.

Többszöri olvasásra is hihetetlen történetet közölt egy olasz házaspárról az Indy100. A nő és a férfi a lap szerint hosszú ideje laposföld-hívők, de olyannyira, hogy egy túra kedvéért a kocsijukat is eladták, hogy annak árából csónakot vásárolhassanak, és eljussanak a világ (általaluk vélt) végére.

A pár Lampedusa szigete felé vette az irányt, mert úgy hitték, ez az a terület, ahol a mindenség előbb-utóbb véget ér. A házaspár az észak-szicíliai Termini Imereséből hajózott volna déli irányba, ám valamiért mégis észak felé indultak, és eltévedtek.

A párosnál egyébként volt iránytű, de úgy tűnik, használni már nem tudták.

A férfi és a nő ezután egy Ustica nevű kis szigeten kötött ki, ahol a koronavírus-járvány miatti szigorú egészségügyi intézkedések miatt kötelező karantén várta őket. A pár azonban nem akart vesztegzár alá kerülni, ezért kétszer is szökéssel próbálkozott – csakhogy ez sem jött össze, így végül muszáj volt megadniuk magukat.