MENÜ
2020. augusztus 11.
Zsuzsanna, Tiborc
Külföld vagy sem? Nem zárható ki a szigorítás

Külföld vagy sem? Nem zárható ki a szigorítás

444.hu • fotó: hazipatika.com

„Amíg nyitva vannak a határok lehet utazni, de nem kizárt, hogy a kormány szigorítani fog a napokban."

A szomszédos államokban nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, a Magyarországon regisztrált új esetek többsége külföldről hurcolta be a vírust, ezért nem zárható ki, hogy a mostaninál szigorúbb intézkedéseket vezet be a kormány, kezdte a csütörtöki Kormányinfó sajtótájékoztatót a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely hozzátette: az Operatív törzs monitorozza a helyzetet, ha a testület esti ülésén korlátozásokat javasol, akkor haladéktalanul intézkednek.

A határok jelenleg nyitva állnak, mindenki szabadon utazhat, de elképzelhető, hogy a napokban ez változhat, tette hozzá.

Kaleta-ügy

A volt perui nagykövet bírósági tárgyalásának apropóján a kormány áttekintette a gyermekvédelmi törvényeket, mondta. Gulyás szerint gyomorforgató, ami a konkrét ügyben történt, a legszigorúbb büntetés lenne indokolt. Munkacsoportot állítanak fel Kocsis Máté vezetésével, ami felülvizsgálja a hatályos törvényeket, és javaslatot készít azok megváltoztatására. Arról, hogy hogyan csúszhatott át a nemzetbiztonsági átvilágításon, a miniszter azt mondta, hogy nem tudjuk, hogy mikor kezdte azt a tevékenységét, ami bűncselekmény.

Gulyás a 444 kérdésére nem tudott egyértelműen válaszolni, hogy mi történt az elmúlt egy évben a volt perui nagykövettel, akit tavaly április környékén hoztak haza, majd vették el tisztségét. Arról, hogy ha az Index nem írja meg, akkor a kormány nyilvánosságra hozta volna-e Kaleta ügyét, a Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy minden tárca maga dönti el, hogy mit közöl az alkalmazottait érintő büntetőügyekről.

Airbnb

A kormány döntött, jövő héten az Országgyűlés elé terjeszti azt a törvénytervezetet, ami a rövidtávú lakáskiadások szabályozását a kerületek kezébe adnák.