Tam_Bau
MENÜ
2020. szeptember 30.
Jeromos
Koronavírus kontra MLSZ

Koronavírus kontra MLSZ

rangado.24.hu

A vezetőedző nem érti, hogy az MLSZ miért nincs arra tekintettel, hogy az egész keret karanténba került.

Az NB II-ben szereplő Csákvár focicsapatánál végleg betelt a pohár a Magyar Labdarúgó Szövetség koronavírussal kapcsolatos intézkedéseit illetően. Ez az a klub, amelyben hat mezőnyjátékos, egy klubvezető, valamint a vezetőedző, Visinka Ede lett koronavírusos, ami után az egész csapat karanténba került.

A vezetőedző nem érti, hogy az MLSZ miért nincs arra tekintettel, hogy az egész keret karanténba került. A klub emiatt elhalasztotta soron következő bajnokiját, ám a Nyíregyháza Spartacus elleni találkozót már nem lehetett, mivel az MLSZ csak egy találkozó áthelyezését engedélyezte augusztusban koronavírusos esetre hivatkozva.

Azt azért nem értem, hogy az MLSZ nem érzékeli, ha egy csapat valamennyi tagja karanténba kerül és nem edzhet jó ideig, milyen komoly sérülésveszélynek teszik ki a játékosokat? Nálunk nem egy, két játékosnak kellett edzéseket kihagyni, hanem a komplett gárda kényszerült kényszerpihenőre. – dohogott Visinka az eset kapcsán.

Nem csak a vezetőedző háborodott föl azonban, a klub kedden hivatalos közleményében vonta kérdőre az MLSZ-t, hogy miért bírálja el másképp ugyanazokat az eseteket. A csákváriak a következő példákkal éltek:

az NB I-es Paks együttesének egészséges játékosai, ifistákkal kiegészülve, a karanténból érkezve, edzés nélkül léptek pályára a Ferencváros elleni bajnokin,
a másodosztályú Debrecen keretében több koronavírusos személyt találtak a tegnapi tesztelés után, az ő csapatuk a negatív tesztet produkálókkal utazik Kaposvárra,
az NB II-es DEAC két játékosának tesztje pozitív lett, őket elkülönítették, a többieket viszont nem,
az NB III-ban szereplő THSE-Szabadkikötőnek már három mérkőzését halasztották el a vírus miatt.
A Csákvár közleményében külön kiemelte, hogy nem a fenti csapatok ellen akar fellépni, hanem egységes bánásmódot kér a szövetségtől.