MENÜ
2024. árpilis 13.
Ida
Kirúgták a Fradi vezetőedzőjét

Kirúgták a Fradi vezetőedzőjét

hvg.hu

Távozik az FTC labdarúgócsapatának vezetőedzője, Peter Stöger és két külföldi segítője, Gerhard Fellner, valamint Alexander Bade.

Stöger idén júniusban vette át a Fradi irányítását. Az 55 éves osztrák edző korábban a német sztárcsapatot, a Borussia Dortmundot a Bajnokok Ligája csoportkörébe vezette, és szintén rendkívül sikeres volt a Kölnnél, amelyet a német másodosztályból feljuttatott a Bundesligába. Emellett osztrák bajnoki címeket és Osztrák Kupákat is nyert korábban.

„Peter Stöger irányításával labdarúgóink ebben a szezonban is sikerrel vették az akadályokat a nemzetközi porondon, a 32 csapatosra szűkített Európa Liga csoportkörébe jutott az FTC, még a BL selejtezőben legyőzve többek között a cseh Slavia Praha együttesét. A rendkívül erős EL csoportkörben a Bayer Leverkusen, a Real Betis és a Celtic mögött ugyan csak a 4. hely jutott csapatunknak, azonban az utolsó fordulóban hazai pályán sikerült felülmúlni a csoportelső németeket. A bajnokságban sokáig az élen állt Peter Stöger gárdája, amely most egy mérkőzéssel kevesebbet játszva a második helyen várja az idei záró fordulót, a Honvéd elleni hazai találkozót” – írták a fradi.hu-n.

A hétvégi fordulóban a csapatot az eddigi segítő edző, Máté Csaba irányítja, valamint az edzéseket is ő tartja az új vezetőedző kinevezéséig.