MENÜ
2024. árpilis 24.
György
Kéz nélkül is fel lehet húzni a Nike új cipőjét

Kéz nélkül is fel lehet húzni a Nike új cipőjét

vezess.hu

Sokak életét megkönnyítheti a sportszergyártó újítása.

Sem cipőfűző, sem tépőzár, sem egyéb rögzítőeszköz nem kell ahhoz, hogy kényelmesen felhúzzuk a lábunkra a Nike új cipőjét, a GO FlyEase-t. A belebújós cipő ugyan már jó ideje létezik, de ahhoz, hogy valóban stabilan és kényelmesen álljon a lábunkon, eddig mindig szükség volt a kezünk használatára, hiszen csak úgy lehetett megigazítani a lábbelit.

A sportszergyártó terméke első ránézésre nem is tér el igazán a manapság megszokott cipőktől, ám a trükköt csak akkor láthatjuk, amikor a cipőt felhúzzák vagy levetik: ehhez csak a másik lábra van szükség. Ilyenkor valósággal kettényílik a GO FlyEase, így könnyű belőle kibújni, felvételkor pedig rápattan a hátsó sarokrész a cipő elejére, melybe papucsszerűen kell bedugni a lábfejet.

 

A FlyEase ötlete nem egyik napról a másikra pattant ki a fejlesztők fejéből: a technológiát már öt éve csiszolgatják, mire eljutottak addig, hogy könnyedén használható, mindenki számára kényelmes és strapabíró is legyen.

De ki veheti meg a kettényíló cipőt egy nap, ha a boltok polcaira kerül? Kétségtelen, hogy a cipőrajongók hamar lecsapnának rá, de náluk is nagyobb hasznát vennék a lábbelinek az olyan emberek, akik ideiglenes vagy maradandó kézsérüléssel rendelkeznek. A terhes nőknek is megkönnyítené a dolgát, ha nem kellene gömbölyödő pocakkal előrehajolniuk, vagy a lábukat felhúzniuk.