Tam_Bau
MENÜ
2024. március 29.
Auguszta
Kertészeti, állattartó telepi és kommunális traktorok

Kertészeti, állattartó telepi és kommunális traktorok

magro.hu

A BCS traktor kiváló ár-érték arányú, kisgazdaságok vezérgépe, nagygazdaságok mindenese.

Az elmúlt években már megismerhették a magyar gazdák az Odisys kínálatában a jól bevált Goldoni traktorokat, amelyeket az idei évtől új európai nagybefektető, a Keentech vesz át, és hamarosan visszatér az eredeti Goldoni értékekkel rendelkező traktor gyártása a régi kerékvágásba, beleértve a jól ismert Goldoni vörös-narancs színt. 20-110 Le tartomány, speciális vevői igények kielégítésére.

A Goldoni mellett meg kell említeni a kategória piacvezető márkáját a Solis-t, amely szintén az Odisys gondozásába tartozik, hiszen mint exkluzív importőre, a lehető legnagyobb gondoskodást nyújtva a márkának. 20-90 Le teljesítmény-tartomány, változatos váltó variációk és minőségi komponensek, kiváló ár-érték arány, kisgazdaságok vezérgépe, nagygazdaságok mindenese.

2021-től a szintén olasz gyártmányú BCS traktorok is az Odisys kínálatába kerülnek, amelyre azért volt szükség, mert maradtak olyan vevői igények, amelyeket sem a Goldoni, sem a Solis nem tud biztosítani az ügyfeleink számára. Ezek a jellemzően kis, kompakt méretű, de nagy teljesítményű traktorok, sokszor akár megfordítható kormányzással kiválóan kiegészítik az Odisys portfolióját.

A BCS traktorgyár Olaszország, azon belül is a Lombardiai régió, Milano tartományában található, Abbiategrasso településen, itt készülnek a BCS egytengelyes gépei, professzionális fűnyírói, fűkaszái, míg a speciális ültetvény traktorokat a szomszédos Emilia Romagna régióban található Luzzara-i gyárban készítik.

Az 1943-ban alapított gyár igazi multinacionális vállalattá nőtte ki magát, több leányvállalattal is rendelkezik és majd a világ minden országában rendelkezik márkaképviselettel. Kezdetben egytengelyes, speciális fűnyíró, kaszálógépeket gyártott, majd a 60’s években lépett az egytengelyes traktorok piacára, amelyben jelentős sikereket ért el és megerősödött, olyannyira, hogy 1988 megvásárolták a Luzzarai székhellyel rendelkező Ferrari traktorgyárat, majd 1999-ben a Pasquali gyárat is. A két nagy felvásárlásnak köszönhetően nemzetközi szinten is jegyzett ipari nagyvállalattá vált. Természetesen a fő irányvonal megmaradt, azaz a BCS termékek fejlesztése az elsődleges irány, amelyet a csoport többi tagja késleltetve vesz át.

A BCS csoport kiemelten kezeli a vevői igényeket, visszajelzéseket, amelyeket beépít a fejlesztés alatt álló modellekbe. A fejlesztés során szempont a vonatkozó jogszabályoknak való megfelelés is, így jelenleg a teljes 25-98 Le szegmensben rendelkezik megfelelő tanúsítványokkal, azaz forgalomba helyezhető. A teljes gyártási folyamatot saját kezében tartja, évi mintegy 500 000 váltót gyártanak le CNC gépeiken, saját terveik alapján. A gyártásban résztvevő minden üzemrészlegben ISO 9001 standardek mentén folyik a minőség-ellenőrzés, az összeszerelés végén, pedig minden gép átesik egy funkcionális ellenőrzésen, így a felhasználókhoz garantáltan megfelelő minőségű gépek kerülhetnek ki.

A BCS gépek magyarországi importőre 2021-től 5 éves szerződéssel az Odisys Bt. A kecskeméti székhelyű vállalat nagy tapasztalattal rendelkezik ültetvény-traktorok értékesítése és új márkák piacra bevezetése terén. A BCS pedig vérbeli ültetvénytraktorokat gyárt, jelen van a differenciált kerekű gépek piacán és az egyforma kerekűekén is.

A gyár egyetlen differenciált kerekű modellje a Vivid 400 DT, amely Lombardini 35Le-s motorral és egy nagyon komoly 12/12 fokozatú szinkronizált váltóval érhető el, Az opciós listáján megtalálható a hasalatti kardán, front hidraulika vagy akár a kabin is. Kiemelkedő tudásának és kedvező árának köszönhetően kiváló választás önkormányzatoknak, kisebb ültetvényeken gazdálkodóknak.

Az Invictus gépcsalád már egyforma kerekes kialakítású, – kivétel ez alól a K400SDT RS, amely ugyan alig észrevehetően, de hátul nagyobb kerekekkel rendelkezik. A család tagjai elérhetőek törzscsuklós és merev törzsű, elsőkerék kormányzott kivitelben, 26 / 36 / 48 Le Kubota motorokkal szerelt változatokban.

A K300 és K400-as modellek 8/4 fokozatú váltókkal érkeznek, a nagyobb K600 RS és AR megfordítható kormányos kivitelben is elérhető, míg a MT (hegyi kivitel) csak kerékkormányzott, egy haladási irányú modell, a K600 már 12/12 fokozatú szinkronizált váltóval és független kardánkuplunggal kerül ki a gyárból. Az Invictus modellek elérhetőek többféle gumizással, legyen szó hagyományos „Agri”, gyep, vagy éppen alacsony nyomáson üzemeltethető, talajtaposást redukáló változatokról.

Legkeskenyebb változatban a 99 cm-es szélességet is épphogy csak eléri a törzscsuklós változat, de a kerékkormányzott is csak 107 cm.

A Valiant gépcsalád 49 (Valiant 600 RS és AR) és 56 Le (Valiant L65 RS, MT és AR) változatokban érhető el, törzscsuklós (AR), kerékkormányzott (RS) mindkettő megfordítható kormányos változatban is rendelhető, valamint speciális hegyi viszonyokra kialakított (MT) változatban. Az erőforrás itt 3 vagy 4 hengeres Kohler, az erőátvitel pedig 12/12 fokozattal rendelkezik. A 49 Le-s gép a legkeskenyebb kerekeléssel akár 121 cm-re szűkíthető. Ezek a gépek is független kardán kuplunggal rendelkeznek, szinkronizált váltóval, és többféle gumizással is megrendelhetőek.

Magasabb teljesítményben a Vithar L80N; L80; K105 modelleket találjuk 75 illetve 98 Le-s motorokkal. Ezek a gépek is elérhetőek RS / AR, és mindegyik akár megfordítható kormányzású kivitelben is. Az N változatban az erőforrást a Kohler biztosítja, míg két testvérének a Kubota adta a motort, 98 Le-s gépben ráadásul már tekintélyt parancsoló 3769 cm3 lökettérfogattal, 330 Nm nyomatékkal, ami ebben a kategóriában igen jó értéknek számít. A váltó az összes Vithar modellben 16/16 fokozatú, mechanikus, szinkronizált!

A kerekes traktorok csúcsmodellje a Volcan L80 és a K105, amelyek a fentihez hasonlóan 75 és 98 Le-sek. Elérhetőek akár cseppfülkés kivitelben is, akár elektrohidraulikus hidraulika vezérléssel, 16/16 fokozatú váltóval, RS és AR kivitelben, ez utóbbi akár Dualsteer is lehet, azaz egyszerre elsőkerékkormányzott és törzscsuklós. A Volcan család is elérhető REV, azaz megfordítható kormányzású változatban, 11 féle kerékkel, Grammer légrugós üléssel, front hidraulikával, kabinokhoz aktív szenes szűrő elérhető, fokozva ezzel a kezelő biztonságát.

A kínálat abszolút csúcsa a Volcan Sky Jump K105 Dualsteer traktor, amely a kerekes Volcan K105 Dualsteer alapjaira épült, de hátsó kerekei gumihevederes járószerkezetre lettek lecserélve. Ez a kombinált megoldás 3 előnyt is nyújt a felhasználónak: csökkenti a talaj tömörödést, a felszín a lánctalpas gépekhez képest kisebb mértékben sérül, miközben a kapaszkodó képesség ahhoz nagyon hasonló. Közúti forgalomban is részt vehet akár 40 km/h -s tempóval, mindezen előnyök mellett a gép még mindig csak 1350 mm széles!

Az első BCS Vivid és Invictus modellek már megérkeztek az Odisys Bt. telephelyére, a gépek értékesítése több mint 10 magyarországi telephelyen történik, viszonteladókon keresztül. A hálózat biztosítja, hogy a Vevő gazdálkodási területéhez közel megtekinthesse, kipróbálhassa traktorainkat, a szerviz, igény esetén a közelből, gyorsan érkezik.