Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Jövő év elejétől: új agrártámogatási pályázatok állattartó telepek létesítésére

Jövő év elejétől: új agrártámogatási pályázatok állattartó telepek létesítésére

Takács Zsuzsa • fotó: Kapfinger András

„Sokkal több kihívást tapasztaltunk, mint a korábbi években."

– Nagyon sok nehézséggel szembesültünk az elmúlt évben, ennek ellenére a tavalyi összesen 18 magtárat építettünk meg – kezdte az ügyvezető igazgató. – Sokkal több kihívást tapasztaltunk, mint a korábbi években, de örömmel mondhatom, hogy ezeket sikerült megoldani. Már előre tekintünk, számos ajánlatot küldünk ki, és folyamatosan jönnek a visszajelzések, egyeztetések a beruházási tervekkel kapcsolatban. Keressük, és készséggel fogadjuk cégeknek és magánszemélyeknek a megkeresését, vállaljuk a komplett tervezést, kivitelezést a kifogástalan, pontos, korrekt munka garanciájával. Igény esetén közreműködünk a pályázatírásban és az agrárpályázatok előírásainak megfelelő elszámolásban.


– Régóta együttműködnek az agrárium szereplőivel, mire számíthatnak a következő időszakban?
– Az információink szerint jövő január-februárban lehet számítani az új pályázatok kiírására állattartó telepek és élelmiszeripari létesítmények vonatkozásában. Jövő szeptemberben pedig várjuk – a gazdálkodókkal együtt – a szárítók létesítését segítő beruházási pályázatok újbóli meghirdetését. Ezzel kapcsolatban régi partnereink gyakran felvetődő problémáját kell megemlítenem: a magas alapkamat miatt drága és nehéz a hitelfelvétel a beruházások önrészéhez.

– A magyar gazdaság, különösen az építőipar válságos helyzete nem sok jóval kecsegtet…
– Valóban nehéz gazdasági helyzetben vagyunk, az állami beruházásokat leállították, mégis remélem, hogy ez a válság rendeződik. Személyesen megnyugvást ad, hogy elég szerződésállománnyal rendelkezünk, és bízom a szakmai hozzáértésünkben. Eddig az ország nyolc megyéjében építettünk létesítményeket, visszatérnek hozzánk a megrendelőink, ami a legjobb referencia számomra. Legutóbb elkészült nagy munkánk, a Tapolcán átadott több mint 4000 négyzetméteres pisztrángtelep-csarnok, aminek az idei átadása után már jelezték, hogy a beruházás folytatódik és számítanak ránk.

– A munka mellett a labdarúgás a szívügye, a foci támogatójaként ismerik Önt.
– Örömömre szolgál, hogy jövő év elején, január 20-án megrendezzük a 20. jubileumi Váz-Bau Kupát, ami népszerű a focit szerető sportemberek körében. Ez a szívem csücske és nagyon készülünk rá, hogy méltóképpen sikerüljön minden. Mint a labdarúgás elkötelezettje, ugyanakkor nagyon sajnálom, hogy Kölesden megszűnt a focicsapat, amit korábban évekig támogattam, sajnos nem volt elég összefogás ahhoz, hogy működjön ez a nagymúltú egyesület.

Az ünnephez közeledve köszönöm kollégáimnak, alvállalkozóimnak, minden közreműködőnek a tisztességes munkát, kívánok valamennyiüknek, és Tolna Megyei Krónika minden olvasójának békés, meghitt karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új évet!

Agrováz Építőipari Kft.
7100 Szekszárd,
Dienes Valéria u. 6. fsz. 1.
Telefon: 06 30/956-9290
e-mail: agrovazbau@gmail.com