MENÜ
2024. május 23.
Dezső
A szaúdi sznúkertornán aranygolyót is lökhetnek a játékosok

A szaúdi sznúkertornán aranygolyót is lökhetnek a játékosok

player.hu / Kolumbán Antal

Szaúd-Arábia a sznúkert is megcélozza, egy olyan tornával, amelyen a maximum brék 147 helyett 167 lehet.

Szaúd-Arábia masszív pénzeket öl a sportba, az elmúlt évben láthattuk ezt a fociban (2032-ben világbajnokságot rendez az ország, emellett számos futballsztár igazolt a szaúdi ligába), de a profi bokszba is invesztáltak már szaúdiak. Most pedig egy újabb sportágat, a sznúkert nézték ki maguknak.

Március 4. és 6. között Rijádban rendeznek egy meghívásos tízfős tornát (nyolc topjátékossal és két szabadkártyással), amelynek a mezőnye egyelőre nem ismert, de azt már tudni, hogy a világ legismertebb játékosa, Ronnie O'Sullivan ott lesz a tornán, ahogy a regnáló világbajnok Luca Brecel és a korábbi világbajnok Judd Trump is elfogadta a meghívást, és nyilvánvalóan az ezzel járó fellépti díjat.

A szaúdi tornán lesz egy szabálymódosítás: bevezetik az aranygolyót, ami 20 pontot fog érni, így a legmagasabb brék nem 147, hanem 167 lehet.
A BBC szerint egyelőre nem ismert, hogy az aranygolyó végig az asztalon lesz-e vagy csak a végén teszik fel, abban az esetben, ha valaki 147-es bréket lökött. A Mirror viszont azt írja, hogy a golyó a frém végén, egy 147-es játék esetén kerül majd az asztalra, arról azonban még nincs hír, hogy milyen pozícióban, a fehérhez képest hova kerülhet az aranygolyó.