MENÜ
2024. árpilis 25.
Márk
Ingyen antitestvizsgálat hatvan év felettieknek, a fővárosban

Ingyen antitestvizsgálat hatvan év felettieknek, a fővárosban

hvg.hu

Az antitestszint-vizsgálatra napokon belül megnyitják a regisztrációs felületet Karácsony Gergely szerint.

Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.

Újabb szakmai vizsgálat erősítette meg, hogy sok, kínai vakcinával beoltott honfitársunk az oltás ellenére sem rendelkezik védettséggel – Karácsony Gergely ezt fűzte hozzá Facebook-oldalán ahhoz a Videoton dolgozóinak körében készült, önkéntes vizsgálathoz, amelynek eredményeit a Portfolio reggel ismertette. Majd pedig bejelentette a főpolgármester:

A főváros ezért is határozott arról, hogy ingyenes antitestvizsgálatot biztosít a 60 évnél idősebb budapestieknek.

Napokon belül megnyitják a regisztrációs felületet Karácsony szerint, az antitestvizsgálatra pedig azon keresztül lehet majd jelentkezni. Azt írja, olyan vizsgálatot biztosít a főváros, ami mindenféle ellenanyag szűrésére alkalmas.

A főpolgármester szerint ezzel felelős magatartásra szeretnék ösztönözni a politikai szempontokat az idősek védelme elé helyező magyar kormányt. A kormány kötelessége Karácsony szerint a védettséggel nem rendelkező emberek hatékony oltással való ellátására lenne.