Tam_Bau
MENÜ
2021. március 3.
Kornélia
Hosszabbításban esett ki a magyar férfi kézilabda-válogatott a VB-negyeddöntőben

Hosszabbításban esett ki a magyar férfi kézilabda-válogatott a VB-negyeddöntőben

hvg.hu

Remekül kezdte a magyar csapat a meccset, 10 perc elteltével már 7-1-re vezetett.

Álomszerű kezdés után már a bravúrnak számított, hogy hosszabbításra mentette a magyar csapat a vb-negyeddöntőjét, de ott már Franciaország volt a jobb.

Hosszabbításban esett ki a magyar férfi kézilabda-válogatott a világbajnokság negyeddöntőjében, ahol Franciaországgal találkoztak.

Remekül kezdte a magyar csapat a meccset, 10 perc elteltével már 7-1-re vezetett. Másodpercek híján negyedóra telt el a francia kapus első védéséig, addig az első kilenc magyar lövésból gól lett. Ekkor azonban viszonylag hamar visszajöttek a franciák egy gól különbségre, az első félidő közepén kilenc perc telt el magyar gól nélkül. Ennél tovább viszont nem jutottak a félidő végéig, a szünetben 14-12-es előnyben volt Magyarország.

Több hibával kezdék a csapatok a második félidőt, ekkoriban egy-két gól között váltakozott a magyar előny, olyan viszont elég sokáig nem volt ekkor, hogy a franciák az egyenlítésért támadjanak. Ez a pillanat a 39. percben jött el, akkor 19-19-nél lett egyenlő az állás, a következő támadásukkal pedig át is vették a franciák a vezetést. Ez után a magyar csapat futhatott az eredmény után, nem is rosszul, az utolsó tíz percre 25-25-tel fordultunk rá. Azonban egy magyar rövidzárlat következett, így három perc alatt 28-25-re elmentek a franciák. De innen is volt visszaút, alig több, mint másfél perccel a vége előtt 29-30-ra visszajött a magyar csapat, egy francia hiba után pedig az egyenlítésért támadhatott. Sikerrel: 30 másodperccel a vége előtt már 30-30 volt az állás, következhetett a hosszabbítás.

Ami aztán egy elrontott francia hetessel és egy jó magyar támadással kezdődött, így hosszú idú után újra itt volt az előny. Sajnos a hosszabbítás első felének ez volt az egyetlen magyar gólja, mindkét csapat sokat hibázott, így 32-31-es francia előny volt a hosszabbítás szünetében. Ez után azonban elhúztak a franciák, túl sok labdát adott el a magyar csapat, amit az ellenfél rögtön büntetett. 35-32-es francia győzelem lett a vége, így Franciaország jutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben Franciaország-Svédország és Dánia-Spanyolország meccsek következnek.