MENÜ
2024. május 8.
Mihály
Hatékony, gazdaságos, egészséges és szép

Hatékony, gazdaságos, egészséges és szép

fotó: electricsun.de

Az infra kiválóan alkalmas a tavaszi–őszi fűtési időszakban.

Egyre többen fontolgatják, milyen módon szüntethető meg a rossz hatásfokkal működő központi fűtésrendszer, a konvektor, vagy éppen a rosszul szigetelt családi házakban milyen megoldással váltható ki a piaci áron fizetett többletgáz, vagy elektromos áram.

Számukra éppúgy megoldást jelent az infrafűtés, mint az újonnan épülő lakóingatlanok, vagy kisebb-nagyobb üzlethelyiségek, irodák esetében. Az infra kiválóan alkalmas tavaszi–őszi időszakban, amikor a lakás fűtési rendszere már, vagy még nem üzemel, például a fürdőszoba gyors felfűtésére. Egy törölközőszárítós infrapanel vagy egy infratükör ami szakaszos kapcsolással, és alacsony energiaráfordítással működik, hihetetlenül komfortossá képes tenni az adott helyiséget.
Ez a fűtési mód rendkívül gazdaságos, ugyanis az infra fűtőpanelekből kiáramló sugárzás közvetlenül a testeket melegíti fel, nem a levegőt. Nincsen közvetítő közeg. Ráadásul nem szárítja a helyiség levegőjét, működése során a sugárzó hő az egészségre jótékony hatással bír. Az infrafűtéses lakásokban ismeretlen fogalom a penészedés. Működése zajtalan, nem szükséges helyet biztosítani a gépészeti elemeknek, és nincs kazánház.
Az infrafűtés hatásfoka szakemberek szerint ugyanolyan jó, mint a legkorszerűbb elektromos fűtéseké, vagyis 100% közeli. Mindkettőre érvényes a formatervezett, látványos kialakítás, lényeges azonban, hogy pontosan, az energetikai paraméterek alapján méretezzék a teljesítményt. Mindkét esetben érdemes szakember tanácsát kérni.