MENÜ
2024. árpilis 30.
Katalin, Kitti
Habony és Garancsi beszáll az online sportfogadásba

Habony és Garancsi beszáll az online sportfogadásba

telex.hu / Bozzay Balázs

Százmilliárdos piacon jelenhetnek meg így a kormányközeli üzletemberek.

 

A Garancsi Istvánhoz és Habony Árpádhoz köthető Las Vegas Casino-csoport lett az első hivatalos riválisa az állami Szerencsejáték Zrt-.nek az online sportfogadási piacon, írja az Mfor. Véget ért tehát az állami cég monopolhelyzete az online sportfogadások piacán.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága ugyanis június 27-én távszerencsejáték szervezési engedélyt adott az LVC Diamond Kft.-nek Vegas Sports néven. Így a budapesti kaszinókat is üzemeltető cégnek a vegas.hu oldalán már különböző sporteseményekre is legálisan lehet fogadni – derül ki a hatóság nyilvántartásából.

Nem kis piacról van szó, a Szerencsejáték Zrt. tavaly 822 milliárd forintos árbevétellel zárt, az online sportfogadás a bevételük 20 százalékát adta, tehát mintegy 160 milliárd forint jött be abból.

Az öt budapesti kaszinó koncessziós jogát 2056-ig birtokló LVC Diamond Kft.-nek nem volt rossz éve 2022-ben: 48 milliárd forint árbevétel mellett 19 milliárd forint profit jött össze. A Válaszonline írt arról év elején, hogy a cég Garancsi István mellett már Habony Árpád érdekeltségébe tartozik.