Tam_Bau
MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Ha Szardiniára költözöl, hatmillió forintot fizetnek

Ha Szardiniára költözöl, hatmillió forintot fizetnek

roadster.hu

15 ezer euróval azaz kb. hatmillió forinttal csábítanák új lakosait a szigetre.

És még a lakásvásárlást- és felújítást is anyagilag támogatják. Ha most valami nagyon mediterrán hiányzik a lelkednek, szerintünk megér az ajánlat egy alapos morfondírozást!

Az elmúlt években sokszor szembejött velünk, hogy elnéptelenedő olasz helyek kínálnak valamilyen módon csábító lakhatást; most Szardínia csatlakozott ehhez a kezdeményezéshez, méghozzá egy roppant nagylelkű ajánlattal.

15 ezer euróval azaz kb. hatmillió forinttal csábítaná új lakosait a szigetre Szardínia azokba a településekbe, melyek lakossága háromezer főnél kisebb és folyamatosan csökken.

A kapott összegből az új szigetlakó ingatlant vásárolhat vagy felújításra költheti, a támogatás mértéke pedig nem haladhatja meg a lakásvásárlás vagy -felújítás költségének felét.


A szabályok közt van még, hogy egyrészt háromezer főnél kisebb lelkes településbe kell költözni, valamint másfél éven belül lakóhelyként kell bejelenteni az adott szardíniai helyet.

A sziget elnöke, Christian Solinas azt reméli, hogy ezzel a támogatással lendületet adhatnak a lakossággyarapításnak, éppen ezért összesen negyvenöt millió eurót tettek félre a projektre: ez a számítások szerint háromezer új háztartást jelenthet Szardíniának.