MENÜ
2024. árpilis 27.
Zita
Gyümölcsei csökkentik a koleszterinszintet, a cukrot és még sok minden mást is!

Gyümölcsei csökkentik a koleszterinszintet, a cukrot és még sok minden mást is!

kirsche.hu

Ezek a gyümölcsök elképesztő képességekkel rendelkeznek.

 Tudják szabályozni mind a magas cukor- és koleszterinszintet, jótékony hatással vannak az általános egészségre, és nagyon ízletesek is.

Fehér eperfa

Ezt a növényt mindenképpen érdemes a kertben tartani. A fehér kökényt nagyra értékelik tápanyagtartalma és az egészséget elősegítő anyagok sokasága miatt, melyek jótékony hatással vannak szervezetünkre. Régebben a gyógyászatban használták a cukorbetegség, az érelmeszesedés és a megfázás megelőzésére. Kéregét, levelét és gyökerét a gyógynövénytanban használják.

Az eperfa termését a benne található hatóanyagok miatt a legfontosabb eperfa-gyümölcsök közé sorolják. szuperélelmiszerek. Bár a fehér eperfa csak Ázsiában fordul elő a természetben, a világ különböző részein termesztik, és itt a kertedbe is ültetheted.

Kíváncsi, miért érdemes fehér eperfát ültetni a kertjébe?

A fehér eperfa egy Kínára vagy Indiára jellemző fa. Japánban és az Egyesült Államokban is népszerű. Nemzetközi jellege nem alaptalan.

Gyümölcsét nem véletlenül sorolták a szuperélelmiszerek közé. Rostban, C-vitaminban gazdag, emellett jelentős mennyiségű vasat, B-vitaminokat, A-vitamint, magnéziumot, foszfort és káliumot tartalmaz. Számos hatóanyagot tartalmaznak fehér eperfa levelek is. Tartalmazza C-vitamin, niacin és béta-karotin. A fehér mullein szintén rendelkezik számos egészségfejlesztő tulajdonsággal rendelkezik. Az eperfában található hatóanyagok sokasága együtt jár az eperfa egészségre gyakorolt jótékony hatásaival. A mullein nagyon hasznos lehet a rák megelőzésében, mert a benne lévő kivonatok antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.Ezek is lassítják a rákos sejtek növekedését, így nem invazív módon segítik a rák elleni küzdelmet. A koleszterinszint csökkentése a fa leveleinek és terméseinek kivonatának köszönhetően lehetséges.Fehér eperfa tea csökkenti a trigliceridszintet és szabályozza a koleszterinszintet. Pozitív hatással van a a szív állapotára. Mullein fehér ugyanakkor segít szabályozni a vércukorszintet, így jelentősen csökkenti azt. Ez azt jelenti, hogy a fehér murok segíthet a cukorbetegség elleni küzdelemben.

A fehér eperfa kész kincs a kertedben. „Testvérét”, a fekete eperfát is érdemes a kertben tartani. A fekete eperfa manapság kissé feledésbe merült. Korábban kétségtelenül sokkal népszerűbb volt. 

Ezekért az egyedülálló gyümölcsökért mindenképpen érdemes eljutni. Megtaláljuk bennük értékes vitaminokat és ásványi anyagokat.

Milyen titkokat rejt a fekete eperfa?

Tagadhatatlan, hogy a fekete eperfa az egyik legegészségesebb gyümölcs.

Milyen tápanyagokat találhatunk benne?

Vaskálium
Magnézium
foszfor
C-vitamin
PP-vitamin
B-vitamin.

A fent felsorolt vitaminokon és ásványi anyagokon kívül a fekete eperfa tanninokat és olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek semlegesítik a szabad gyököket.

Az ilyen összetételnek köszönhetően a gyümölcs segít a gyomorproblémákon és lassítja az öregedési folyamatot..

Miben segít az eperfa?

Kezeli a hasi fájdalmat
Támogatja az immunrendszert
Tisztítja a szervezetet, segíti a májat
Védi a sejteket a gyököktől
Fertőtlenítő hatás
Rákmegelőzés
Szív- és érrendszeri betegségek megelőzése
Megszünteti a köhögést
Megszünteti a hasi fájdalom és puffadás
Elősegíti a rendszeres bélmozgást
Normalizálja a vércukorszintet
Csökkenti a magas koleszterinszintet
Csökkenti a magas vérnyomás
A vérszegénység megelőzése
A csontritkulás megelőzése
Elősegíti a vörösvértest- és csontképződést
Nyugtatja az idegrendszert

Az eperfa előnye, hogy nem kell belőle sokat enni. Elég napi egy maréknyi, és csak az év azon időszakaiban, amikor bogyós gyümölcsök vannak rajta. De ha későbbre szeretnéd eltenni, van két nagyszerű receptünk a számodra.

Egészséges eperfa juice

A recept nagyon egyszerű.

2 kilogramm gyümölcs, egy kilogramm cukor, 750 milliliter víz

Alaposan tisztítsuk meg a gyümölcsöt. Ezután szórjuk meg cukorral. Ezt a keveréket hagyjuk állni egy éjszakán át. Ezután főzzük fel az egészet víz hozzáadásával – a legjobb, ha ezt kis lángon tesszük. Általában körülbelül 3 óra alatt kell felmelegíteni a gyümölcsöt. Amikor a keverék kihűlt, préseljük át sajtkendőn. Forraljuk fel újra az így kapott levet, és töltsük kvartos üvegekbe vagy szorosan zárt üvegekbe. A terméket sötét és hűvös helyen tegyük félre.

Fekete eperfa lekvár formájában

Forraljunk fel 500 milliliter vizet 1,5 kilogramm cukorral. Amikor a szirup elkészült, adjunk hozzá 2 kilogramm fekete eperfa gyümölcsöt és citromlevet. Melegítsük az egészet körülbelül egy órán keresztül. Ez idő után a masszának be kell sűrűsödnie, és a lekvár állagát kell felvennie. Tegyük sterilizált üvegekbe. Zárjuk le és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, vigye őket a pincébe. A fehér eperfa levelekből készült ital receptje figyelemre méltó.