MENÜ
2024. árpilis 26.
Ervin
Gáláns müncheniek

Gáláns müncheniek

hvg.hu

Kifizeti a koronavírustesztet a Szuperkupára érkező drukkereknek a Bayern.

Háromezer jegyet oszthatott szét a Bayern München – és ellenfele, a Sevilla is – a Puskás Arénában rendezendő Európai Szuperkupa-meccsre, s mindenkinek, akinek jutott belőle, ingyen biztosítja a koronavírustesztet.

Közleményében a Bajnokok Ligája-győztes német klub emlékeztetett: a magyar szabályok szerint az országba lépéskor minden drukkernek be kell mutatnia egy 72 órán belül készült, negatív teszteredményt. A szűrést ennek megfelelően szeptember 21-én és 22-én végzik majd el a müncheni Allianz Arenában.

A meccset, amelyre a magyar és az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) elnökének – Csányi Sándornak és Aleksander Ceferinnek a kezdeményezésére – a helyszínen 500 magyar egészségügyi dolgozó is megnézheti, a jövő csütörtökön tartják 21 órától.

Az UEFA döntése értelmében a Puskás Arénában nagyjából 20 ezer ember lehet majd a lelátókon, ezen kívül azonban az összes további nemzetközi meccset zárt kapuk mögött kell megtartani. A szervezet a találkozót afféle tesztnek szánja: ha a szervezők és a bevezetett intézkedések jól vizsgáznak, akkor esetleg megkezdődhet a nézők visszatérése a lelátókra.