MENÜ
2024. árpilis 29.
Péter
Frakciók költései

Frakciók költései

24.hu

25 millió forintos autót vásárolt a Fidesz-frakció.

Médiafigyelésre és drága autóra is költött a Fidesz parlamenti frakciója – írja a Blikk. A lap adatigényléssel fordult az Országgyűlés Hivatalához, amelyben kérték a ciklus eleje óta megkötött összes frakciószerződést, továbbá a képviselők benzinkártya-használatára, lakás-, illetve irodabérletére vonatkozó információkat.

A cikk szerint a Fidesz 25 millió forintért vásárolt autót, amely szokatlan döntésnek minősül, tekintve, hogy a frakciók inkább havi néhány százezer forintért bérelnek autót. A kormánypárti frakció ezen felül havi 1,2 millió forintot fizet a Nézőpont Csoport tulajdonában álló Observer Budapest Kft.-nek „belföldi és külföldi médiafigyelési és médiahatás-vizsgálati szolgáltatások” igénybevételéért, míg a Mediaradar Kft. havi 1,7 milliót kap internetfigyelésre.

Az MSZP a ciklus kezdete óta többek között politikai elemzésért három részletben nettó 36 millió forintot juttatott a Szociális Demokráciáért Intézet Nonprofit Kft.-nek, amely a saját alapítványuk tulajdonában van, hasonlóan a Kapcsolat Kft.-hez, amely különféle informatikai munkákért másfél év alatt 20 millió forintot kapott. A Sapienza Kft. 82 millió forintot kapott, tanácsadói tevékenység végzésére, illetve tanulmányok, elemzések készítésére.

A cikk rámutat egy másik együttműködésre is, amelynek során a szocialista frakció a Dolgozó Vidék Bt.-nek összesen 4 millió forintot fizetett ki mezőgazdasági és vidékpolitikai tanácsadásra. A cégnek tavaly csak 800 ezer forint volt az adózás előtti eredménye, idén pedig már veszteséges volt, szeptember elején meg is szűnt a cég – írja a Blikk.

A lap rámutat, hogy a pártok közül a legkevesebbet a Párbeszéd költötte, szerződései jelentős részét havi 400-500 ezer forintos tételek teszik ki jogi tanácsadásra, de hasonló tételek szerepelnek online marketinggel kapcsolatos feladatok mellett is.