MENÜ
2024. árpilis 20.
Tivadar
Főszerepben a mobilok és a szalagok

Főszerepben a mobilok és a szalagok

napi.hu

Parcellázák a Copacabanát, mobilon is lehet helyet foglalni.

Hétfőre Brazíliában meghaladta a hárommilliót a koronavírus fertőzöttek száma, és eddig több, mint százezer a fertőzés okozta halálesettel számolnak. Rio de Janeiro polgármestere, Marcelo Crivella ennek ellenére bejelentette, hogy újra engedélyezi a tartózkodást a város világhírű strandjain, ha a járványügyi szabályoknak megfelelő távolságban helyezkednek el a strandolók, helyüket mobil alkalmazáson keresztül is foglalhatják. Az MTI közleménye szerint szalagokkal választják el egymástól a helyeket a strandokon, ahol a látogatók kis csoportjai ledobhatják a törölközőt.

A helyek 30 százalékát mobilon lehetne lefoglalni, a további 70 százalékukat az érkezés sorrendjében kaphatják a látogatók. Crivella júliusban még arról beszélt, hogy akkor lehet legközelebb a város strandjain tartózkodni, ha meglesz az új koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni védőoltás. Vlagyimir Putyin kedden bejelentette, hogy a vakcina megvan.

Brazília a világjárvány második leginkább sújtott országa az Egyesült Államok után. Rio de Janeiro állam hivatalos adatai alapján a városban hétfőig 74 674-en kapták el a fertőzést, és 8622-en hunytak el.